0
7 τρόποι για να ενεργοποιήσετε την ισχυρότερη θεραπευτική δύναμη: το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς σας.


Άρθρο του Michael Forrester


Με απλά λόγια, η νούμερο 1 αιτία της διατήρησης της υγείας είναι η ενεργειακή και συναισθηματική σας κατάσταση. Ο τρόπος που συνδέεστε συναισθηματικά με τη γενική ευεξία και την καλή σας κατάσταση είναι πιο σημαντικός από οποιοδήποτε συμπλήρωμα, τροφή, άσκηση ή υγειονομική περίθαλψη.

Υπάρχει μόνο μία αιτία πρόκλησης ασθενειών και σχετίζεται με την ενέργεια και τη συχνότητα των ανισορροπιών που υπάρχουν μέσα στο σώμα σας. Αν την αποκαταστήσετε, η ασθένεια θα ήταν αδύνατο να υπάρξει. Όλα τα συναισθήματα είναι παραλλαγές 2 συναισθημάτων: του φόβου και της αγάπης. Ο φόβος / το άγχος είναι μεταδοτικά και προκαλούν συστολή: αναστέλλουν τη δημιουργικότητα, την εγκεφαλική δραστηριότητα, το ανοσοποιητικό σύστημα και την επιλεκτική αντίληψη και μετά από εκτεταμένες χρονικές περιόδους οδηγούν στην κατάρρευση.

Η αγάπη (θετικές πεποιθήσεις και συναισθήματα) έχει μεγάλο αντίκτυπο και προκαλεί διαστολή: δημιουργικότητα, σωματική και ψυχική αντοχή και μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε μικρότερο χρονικό διάστημα διότι παίρνουμε αποφάσεις πιο γρήγορα αφού είμαστε δεκτικοί και ιδιαίτερα διορατικοί. Αυτό αποτελεί το θέμα των Μαθηματικών της Καρδιάς (σύμφωνα με το Ινστιτούτο των Μαθηματικών της Καρδιάς στις ΗΠΑ ): όταν κάποιος διαθέτει ακριβείς πληροφορίες, παίρνει καλύτερες αποφάσεις. Η ποιότητα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργεί ένα άτομο με την καρδιά του επηρεάζει την εμπειρίες και την πραγματικότητά του.

Η έρευνα πίσω από την εξέλιξη των Μαθηματικών της Καρδιάς προήλθε από την αντίληψη ότι η συναισθηματική αντίδραση του σώματος σε διάφορα γεγονότα δεν συμβαίνει πάντα μέσω της διαδικασίας που ξεκινά από «πάνω προς τα κάτω» (δηλαδή ο εγκέφαλος στέλνει σήματα στην καρδιά και σε άλλα όργανα και το σώμα αντιδρά αναλόγως). Αντιθέτως, έχει πλέον αποδειχτεί ότι πολλές φορές η συναισθηματική μας κατάσταση πυροδοτεί την καρδιά να στείλει το δικό της σήμα στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα και στη συνέχεια το σώμα αντιδρά αναλόγως.

Για παράδειγμα, ενώ η αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα στα γνωστικά και συναισθηματικά συστήματα είναι καλωδιωμένη στον εγκέφαλο, ο πραγματικός αριθμός των νευρικών συνδέσεων που ξεκινά από τα συναισθηματικά κέντρα και φτάνει στα γνωστικά κέντρα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των νευρικών συνδέσεων της αντίστροφης κατεύθυνσης.

Έχετε ποτέ πάρει μια βιαστική απόφαση; Κάνατε παρορμητικά κάτι επικίνδυνο; Πήρατε κάποιο ρίσκο γιατί πιστέψατε σε αυτό; Η συγκεκριμένη έρευνα εξηγεί την επίδραση των συναισθημάτων στην ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές από το Ινστιτούτο των Μαθηματικών της Καρδιάς έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η φυσιολογία και τα νευρικά κέντρα της καρδιάς είναι τόσο πολύπλοκα και ενεργά, ώστε αποτελούν από μόνα τους έναν «εγκέφαλο» που ονομάζεται «μίνι-εγκέφαλος».

Γνωρίζουμε πλέον ότι η καρδιά περιέχει κύτταρα που παράγουν και απελευθερώνουν ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, δύο νευροδιαβιβαστές που κάποτε θεωρούνταν ότι παράγονται μόνο από τον εγκέφαλο και τα γάγγλια που βρίσκονταν έξω από την καρδιά. Ακόμα πιο αξιοσημείωτη είναι η ανακάλυψη ότι η καρδιά παράγει οξυτοκίνη, την «ορμόνη της αγάπης», σε συγκεντρώσεις τόσο υψηλές όσο κι εκείνες που παράγονται από τον εγκέφαλο.

7 απλές ενέργειες για τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων:

1. Σκεφτείτε τους συναδέλφους που σας βοήθησαν σήμερα. Ευχαριστήστε τους μέσα στην καρδιά σας. Σκεφτείτε τις τρέχουσες δουλειές που έχετε να κάνετε, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν θετικά αποτελέσματα και εργαστείτε από αυτή την οπτική.

2. Τι είναι αυτό που θα θέλατε να κάνετε επαγγελματικά; Μήπως μια καινούρια μελέτη; Με ποιόν; Σκεφτείτε το θέμα με λεπτομέρειες, γίνετε συγκεκριμένοι και φανταστείτε ότι ήδη έχετε ξεκινήσει να εργάζεστε πάνω σε αυτό.

3. Αγκαλιάστε την αίσθηση της χαράς που αναβλύζει από την καρδιά σας. Υπό αυτή την οπτική λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να συμβεί αυτό.

4. Βρείτε τρόπους για να βοηθήσετε τους συναδέλφους σας ή να τους κάνετε να νιώσουν ότι ενδιαφέρεστε γι’ αυτούς. Κάντε μια (α)ορατή πράξη καλοσύνης κάθε μέρα ή και περισσότερες αν θέλετε.

5. Πριν ξεκινήσετε την καθημερινή σας δουλειά νιώστε ευγνωμοσύνη και οραματιστείτε τον τρόπο με τον οποίο θα θέλατε να γίνει.

6. Όταν τελειώσετε τη δουλειά σας νιώστε ευγνωμοσύνη και απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα (που προέρχονται από τον φόβο που πλέον γνωρίζουμε ότι αποτελεί ψευδαίσθηση). Μην τα κουβαλήσετε μαζί σας στο σπίτι και μην τα κρατήσετε και την επόμενη μέρα.

7. Χαμογελάστε

Η ώρα της κρίσης βρίσκεται κυριολεκτικά εδώ: είναι ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο προχωρά ο κόσμος μας και η πίεση ότι έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε σε τόσο λίγο χρόνο και με μικρή βοήθεια. Το να είμαστε παρόντες στην κάθε στιγμή που ζούμε αποτελεί απλώς μια έννοια για τους περισσότερους από εμάς και έχει μικρή εφαρμογή στην καθημερινή ζωή μας.

Ο φόβος εξαπλώνεται ευρέως και μας μολύνει σε κυτταρικό επίπεδο: υπέρταση, αυτοάνοσες ασθένειες, καρκίνος, στειρότητα, χρόνια προβλήματα στη μέση, άγχος και κατάθλιψη. Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Η διαφορά είναι ο τρόπος που ερμηνεύουμε την κρίση, διότι μπορούμε να είμαστε σε απόλυτη ηρεμία ακόμα και μέσα σε ένα χάος.

Μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε; Μπορούμε να μιλήσουμε αληθινά; Μπορούμε να εντοπίσουμε και να απελευθερώσουμε τις υποβόσκουσες περιοριστικές πεποιθήσεις μας έτσι ώστε να αφιερωθούμε σε μια καινούρια δέσμευση που θα περιλαμβάνει γνήσια συμπόνια, αφθονία, αγάπη και επικοινωνία; Η δέσμευσή μας αυτή θα γίνει ορατή στο σώμα και τις προθέσεις μας.




enallaktikidrasi.com
awakengr.com/7-tropi-gia-na-energopiisete-tin-ischyroteri-therapeftiki-dynami-to-ilektromagnitiko-pedio-tis-kardias-sas/#ixzz43RN9yPu6

Δημοσίευση σχολίου

 
Top