0

Ένα από τα κοινά προβλήματα στην πεζοπορία, είναι να ξεκολλήσει η σόλα του παπουτσιού. Εκτός ότι το παπούτσι αχρηστεύετε και νιώθεις άσχημα για αυτό, δεν μπορείς να συνεχίσεις εύκολα, οι υπόλοιπο σε κοροϊδεύουν και κάθε τρεις και λίγο, ξελύνετε από το πρόχειρο δέσιμο που έχεις κάνει και άντε πάλι από την αρχή. Όχι απαραίτητα!

Μπορούμε να κάνουμε ένα σχετικά απλό δέσιμο, που θυμίζει πολύ το δέσιμο που έκαναν παλιά στα σανδάλια (στο περίπου) και είναι πολύ πρακτικό και γερό δέσιμο. Αν γίνει σωστά, δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει το θέμα “σόλα” για την υπόλοιπη διαδρομή. Θα χρειαστεί ένα κομμάτι σχοινί, περίπου 3μ. Αν είναι λίγο ελαστικό, καλώς, διαφορετικά ότι έχουμε… αν δεν έχουμε, τότε βρίσκουμε κάποιο υποκατάστατο. Έχει γίνει αναφορά για είδη σχοινιού σε παλαιότερες αναρτήσεις καθώς και στο βιβλίο μου σχετικά με δεσίματα.

Πριν πετάξετε τα παπούτσια σας στα σκουπίδια, κάντε μια προσπάθεια να τα κολλήσετε. Υπάρχουν στο εμπόριο πολύ δυνατές κόλλες (η βενζινόκολλα δεν κάνει), όπου με μικρό κόστος θα μπορέσετε να τα επιδιορθώσετε, έστω για να τα χρησιμοποιείτε σε μικρές και εύκολες διαδρομές. Αν δεν σας νοιάζει, μπορείτε να βρείτε ένα πιο λεπτό σχοινί/σπάγγο και για περισσότερη ασφάλεια να τα δένετε κιόλας. Υπάρχει φυσικά και η λύση του τσαγγάρι, η οποία ανάλογα τον “μάστορα”, θα σας αφήσει ανάμικτα συναισθήματα… :)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO






lykawn.wordpress.com/2014/12/10/%CE%AD%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%8C%CE%BB%CE%B1/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top