0


ΦΤΙΑΞΤΕ ΧΑΛΙΑ από πλαστικό ΠΛΕΓΜΑ και ΚΟΥΡΕΛΑΚΙΑ.
Xειροποίητα χαλάκια για κάθε χώρο που μπορείτε να φτιάξετε σε όποιο μέγεθος αντέχει η ...υπομονή σας με πολύαπλό και εύκολο τρόπο.


Θα χρειαστείτε μόνο πλαστικό πλέγμαπερίφραξης (σαν αυτό που χρησιμοποιούμε γιαπροστατευτικό στα μπαλκόνια ή στηνκηπουρική) και κουρελάκια από κάθε είδους υφάσματα, κομμένα όλα στην ίδια διάσταση.

Αφού κόψετε παλιά υφάσματα, παλιά λευκά είδη, ρούχα κλπ σε κουρελάκια ίδιας διάστασης, τα περνάτε ανάμεσα στα κενάτου πλέγματος δένοντας τα κόμπο. Φυσικά σε κάθετετράγωνο από όσα αποτελούν το πλέγμα θα δέσετεπαραπάνω από ένα κομμάτι υφάσματος, περνώντας και δένοντας τα κουρελάκια πότε κάθετα και πότε οριζόντια, ώστε να επικαλύπτεται και να "γεμίζει" εντελώς η επιφάνεια του πλέγματος.

Συνεχίζετε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, γεμίζοντας ολόκληρο το πλέγμα και δένοντας τα κουρελάκια όσο πιο κοντά το ένα στο άλλο, ώστε στο τέλος το χαλί να είναι "πλούσιο" και γεμάτο χωρίς ναδιακρίνεται σε κανένα σημείο το πλαστικό.
Επειδή η τελική όψη του χαλιού, μπορεί να διαφέρειανάλογα με το είδος υφάσματος που θα χρησιμοποιήσετε (χοντρό, πιο λεπτό, μάλλινο κλπ) αλλά και τον τύπο του πλέγματος, γιατί υπάρχουν διάφορα (με μικρά κενά, μεγαλύτερα κλπ) ξεκινήστε κάνοντας μια δοκιμή με ποιον ακριβώς τρόπο θα πρέπει να δεθούν τα κουρελάκια κι αν ο κόμπος του υφάσματος θα είναι στην καλή ή την πίσω όψη του χαλιού.

Και στις δύο περιπτώσεις, όσο γεμίζετε το πλέγμα με ύφασμα, οι κόμποι δεν θα ξεχωρίζουν, αλλά ίσως σε πολύ λεπτά υφάσματα να είναι ομορφότερο το τελικό αποτέλεσμα αν φροντίσετε να βρίσκονται στην πίσω όψη.

Για τέτοια χαλάκια μικρών διαστάσεων, αντί για πλαστικόπλέγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και οποιαδήποτεεπιφάνεια παρόμοιας μορφής από λάστιχο, πλαστικό, κλπ. όπως π.χ τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα γιαστράγγισμα κλπ. ή και το ειδικό ύφασμα για κέντημα, με αραιήόμως ύφανση, διαφορετικά θα χρειαστείτε μια βελόναπλεξίματος ή ένα τσιμπιδάκι για να περάσετε το ύφασμα από τα κενά.
Μπορείτε να τους δώσετε όποια όψη θέλετε, χρησιμοποιώντας στα υφάσματα ένα, δύο ή και περισσότερα χρώματα, να δημιουργήσετε σχέδια ανάλογα με τις αποχρώσεις κλπ.

Στις άκρες μπορούν και ναστριφωθούν με την ειδικήτρέσα που θα βρείτε σε καταστήματα με είδημοδιστρικής όπως και να καλυφθεί η πίσω πλευρά τέτοιων χαλιών με ένα κομμάτι από χοντρό πλαστικό, που θα κολλήσετε ή θα το ράψετε πάνω στο χαλί αφού ολοκληρώσετε την κατασκευή του, αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε σε σημεία που πιθανόν να βραχεί όπως π.χ στο μπάνιο ή την κουζίνα.Ένας εναλλακτικός τρόπος κατασκευής τους, για όσους διαθέτουν και προτιμούν την ραπτομηχανή, είναι να γαζώσετε τα κουρελάκια πάνω σ΄ένα κομμάτι χοντρού υφάσματος ή μια πετσέτα.

Δείτε στο βίντεο πως ακριβώς.
Είναι πολύ όμορφα για χώρους όπωςπαιδικά δωμάτια, κρεβατοκάμαρες αλλά και σε οποιονδήποτε χώρο και τομειονέκτημά τους ότι δεν σκουπίζονται μεηλεκτρική σκούπα ισοφαρίζεται με το γεγονός πως μπορείτε εύκολα να τα τινάξετεόπως φυσικά και να τα πλύνετε σαν οποιοδήποτε υφασμάτινο χαλί, ακόμη και στο πλυντήριο αρκεί να μην χρησιμοποιήσετε πολύ ζεστό νερό και φυσικά χωρίς στίψιμο.
soulouposeto.gr/2014/01/blog-post.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top