0
DIY Αναλογικός μετεωρολογικός σταθμός που παίρνει αυτόματα μετρήσεις από το διαδίκτυο.

Αυτή την εποχή κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα αξιοπρεπή ψηφιακό μετεωρολογικό σταθμό με λιγότερο από 10 ευρώ. Σίγουρα οι μετρήσεις δεν είναι τόσο ακριβείς αλλά για 10 ευρώ δεν μπορείς να έχεις και τεράστιες απαιτήσεις.

Ένας χρήστης στο Reddit, ο Grady Hillhouse, μπήκε σε αρκετό κόπο και ξόδεψε αρκετά περισσότερα χρήματα, για να δημιουργήσει ένα αναλογικό μετεωρολογικό σταθμό, που παίρνει μετρήσεις αυτόματα από το ίντερνετ.



Το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό, αν και σίγουρα είχε αρκετή δουλειά. Η διαδικασία δεν είναι τόσο εύκολη, αφού εκτός από κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικής, θέλει και κάποιες (τουλάχιστον βασικές) γνώσεις προγραμματισμού, αφού όπως είπαμε δεν έχει αισθητήρες, αλλά χρησιμοποιεί μετρήσεις τις οποίες παίρνει χάρη σε ένα μικροσκοπικό SBC το PHOTONH, τύπου arduino, το οποίο τις "αλιεύει" από κάποιες μεγάλες μετεωρολογικές ιστοσελίδες.


Εκτός από όλα τα παραπάνω, έγινε και δουλειά ξυλουργικά, αφού η πλάτη τους σταθμού, είναι φτιαγμένη από μασίφ ξύλο, στο οποίο έγιναν διάφορες διεργασίες (τρύπες με τρυπάνι φόρστνερ, φρεζάρισμα ακμών και φινίρισμα με λάδι).


Αναμφισβήτητα αρκετή δουλειά, ειδικά στο ηλεκτρονικό κομμάτι και στον προγραμματισμό, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά όμορφο και μπορεί να εμπνεύσει κάποιον να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό, ακολουθώντας την ίδια μέθοδο.
Για όποιον ενδιαφέρετε μπορεί να δει την δημοσίευση στο Reddit και να κάνει και ερωτήσεις στον δημιουργό εδώ ή να παρακολουθήσει τη διαδικασία κατασκευής σε ένα σύντομο βίντεο που ακολουθεί από το κανάλι του στο Youtube. Δυστυχώς δεν υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες, ειδικά για τα δύσκολα μέρη της κατασκευής στο βίντεο, αλλά είναι μόνο μια περίληψη της όλης κατασκευής.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO







supereverything.gr/2015/12/analogikos-meteorolikos-stathmos.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top