0

Caterpillar S60. Το πρώτο smartphone με θερμική κάμερα.

Η εταιρεία Caterpillar είναι κυρίως γνωστή για τα τραχιά smartphones που χρησιμοποιούνται σε δύσκολες συνθήκες και σε ένα κοινό που κινείται προς τις τεχνικές επιστήμες. Συνεχίζοντας αυτήν την φιλοσοφία, μόλις ανακοίνωσε μια ακόμα ιδιαίτερη συσκευή που σίγουρα θα ξεχωρίσει.



Πρόκειται για το νέο της smartphone με το όνομα CAT S60 και που υποτίθεται ότι είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με ενσωματωμένη θερμική κάμερα, δεδομένου ότι έχει ενσωματωμένη την θερμική μικροκάμερα Lepton της FLIR.

Με τη βοήθεια της θερμικής κάμερας, το CAT S60 θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει την απώλεια θερμότητας από τα οικοδομικά στοιχεία ενός κτιρίου, όπως από τα παράθυρα και τις πόρτες, από σημεία με υγρασία και δεν έχουν μόνωση, μπορεί να εντοπίζει υπερθερμάνσεις ηλεκτρικών συσκευών και κυκλωμάτων, όταν φυσικά τα κοιτάτε στο απόλυτο σκοτάδι.

Σύμφωνα με την Caterpillar, η θερμική κάμερα του smartphone μπορεί να δει τη θερμότητα που είναι αόρατη με γυμνό μάτι, χρωματίζοντας τις αντιθέσεις της θερμοκρασίας.




Επιπλέον, η κάμερα μπορεί να διαβάσει τη θερμότητα και να μετρήσει την θερμοκρασία από μία επιφάνεια από απόσταση έως και 100 πόδια. Με αυτή την ανάλυση έχετε την δυνατότητα να δείτε μέσα από καπνό.

Επιπλέον η CAT S60 είναι αδιάβροχη σε βάθος έως 5 μέτρα για μία ώρα, το οποίο σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να την χρησιμοποιήσετε ως υποβρύχια φωτογραφική μηχανή.

Στα υπόλοιπα των προδιαγραφών του τηλεφώνου περιλαμβάνονται οθόνη αφής 7-ιντσών capacitive με HD (720p) ανάλυση, καθώς και Gorilla Glass 4 επίστρωση.

Έρχεται εξοπλισμένο με 64-bit οκτα-core Qualcomm Snapdragon επεξεργαστή 617, σε συνδυασμό με 3GB μνήμης RAM και 32GB εσωτερικής μνήμης.

Το στιβαρό smartphone τροφοδοτείται από μια μπαταρία 3.800 mAh και διαθέτει κάμερα 13 megapixel με διπλό φλας LED στο πίσω μέρος, καθώς και μια δευτερεύουσα κάμερα 5 megapixel στο μπροστινό μέρος. Η CAT S60 τρέχει το Android 6.0 Marshmallow και να προσφέρει υποστήριξη 4G LTE.

Η CAT S60 θα παρουσιαστεί στο MWC 2016 και θα έρθει στα ράφια της αγοράς αυτό το έτος για περίπου €650.




iguru.gr/2016/02/18/56561/caterpillar-s60-the-first-smartphone-with-thermal-camera/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top