0
Φτιάξτε ελαστικό σφυρί (ματσόλα) από ληγμένη σιλικόνη

Σήμερα θα δούμε άλλο ένα παράδειγμα με το πως μπορείτε να κάνετε ένα ακόμα σφυρί με μηδενικό κόστος, φτιάχνοντας ένα ελαστικό σφυρί από σιλικόνη.


Υπάρχουν δύο τρόποι για να το κάνετε, ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσετε μια καινούργια σιλικόνη και με τη χρήσης ενός καλουπιού στο οποίο έχετε περάσει ήδη τη λαβή να βάλετε τη σιλικόνη.
Ο δεύτερος και πολύ πιο εύκολος τρόπος είναι να βρείτε ένα παλιό μπουκάλι σιλικόνης το οποίο έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του ή το είχατε αφήσει ανοικτό καιρό και έχει στερεοποιηθεί η σιλικόνη. Με αυτόν τον τρόπο γλιτώνετε και αρκετό χρόνο αλλά και χρήμα, αφού η στερεοποιημένη σιλικόνη στο μπουκάλι είναι εντελώς άχρηστη.


Διαδικασία

Πρώτα κόβετε προσεκτικά με ένα κοπίδι το πλαστικό περίβλημα. Το πιο εύκολο σημείο είναι να κόψετε ακριβώς στο καπάκι ή αν αλλιώς μπορείτε να το κόψετε κάθετα.



Αφού κόψετε το περίβλημα βγάζετε τη στερεοποιημένη σιλικόνη προσεκτικά. Αν έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημερομηνία λήξης θα είναι εντελώς στερεή και ομοιογενής και θα βγει αρκετά εύκολα.


Τώρα αν είναι μεγαλύτερη από ότι πρέπει θα πρέπει να τη κόψετε. Εδώ χρειάζεται λίγο προσοχή, καθώς η σιλικόνη δεν κόβεται "καθαρά" με μεγάλη ευκολία. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα αρκετά κοφτερό λεπίδι το οποίο θα είναι μεγαλύτερο από τη διάμετρο της σιλικόνης. Αν το κάνετε σωστά θα έχετε μια κάθετη κοπή. Αν προσπαθήσετε να το κόψετε λίγο λίγο περιμετρικά, η κοπή δεν θα είναι σωστή.



Εφόσον το κόψετε πρέπει να κάνετε την τρύπα από την οποία θα περάσει η λαβή. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι με ένα τρυπάνι σε δράπανο με χαμηλές στροφές. Η τρύπα που θα γίνει λόγω της ελαστικότητας της σιλικόνης, δεν θα είναι ομοιόμορφη, αλλά αυτό θα βοηθήσει στη συγκράτηση της λαβής ακόμα και χωρίς κόλλα.

Για λαβή χρησιμοποιήθηκε ένας μικρός σωλήνας αλουμινίου


Μερικές παρατηρήσεις

Η σιλικόνη κάνει το σφυρί αρκετά ελαστικό. Μπορεί να δεχτεί μεγάλες οριζόντιες πιέσεις χωρίς να παραμορφωθεί ή να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα. Το μόνο πρόβλημα είναι οι περιστροφικές ή οι κάθετες πιέσεις. Αν το πιέσετε κάθετα θα κοπεί πάρα πολύ εύκολα.
Δεν αφήνει σημάδια
Η σιλικόνη βάφεται και έτσι μπορείτε να το βάψετε σε ότι χρώμα θέλετε.
Δεν χρειάζεται κόλλα στη ένωση με τη λαβή, γιατί όταν κάνετε την τρύπα με το τρυπάνι η σιλικόνη διαστέλλεται και έτσι ουσιαστικά κόβεται λίγο λιγότερο από ότι πρέπει. Οπότε όταν βάλετε τη λαβή αυτή μπαίνει με αρκετή δυσκολία και συγκρατείται σχετικά σταθερά. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
Καλό είναι να κόψετε το μπουκάλι της σιλικόνης σε εξωτερικό χώρο, καθώς θα έχει έντονη μυρωδιά
Είναι ιδανικό και για φάρσες ή για παιχνίδια, καθώς το χτύπημα δεν πονάει καθόλου.




supereverything.gr/2015/05/blog-post_29.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top