0

Θέλεις να διακοσμήσεις το χώρο σου με χειροποίητα φαναράκια, αλλά δεν ξέρεις από που να πρωτοξεκινήσεις; Εδώ, μαζέψαμε 8 όμορφες και εύκολες DIY ιδέες.

Είτε ο καιρός είναι ζεστός, είτε είναι κρύος τα όμορφα φαναράκια δίνουν ένα ζεστό αέρα στο σπίτι σου. Εντείνουν τη ρομαντική ατμόσφαιρα και φτιάχνουν ιδιαίτερους φωτισμούς, ανάλογα με τον αέρα και τις σκιάσεις τους.

Πιο εκκεντρικά αλλά και πιο κομψά, παρακάτω θα βρεις κάθε λογής στυλ και εμφάνιση, για να τα ταιριάξεις στο χώρο σου


Πως να φτιάξω οικολογικά φανάρια για το σπίτι μου;

Αλουμινένια τενεκεδάκια



Αν χρησιμοποιείς τενεκεδάκια στην καθημερινότητα σου, μην τα πετάξεις! Ανακύκλωσέ τα. Βγάλε τα αυτοκόλλητα και πλύνε τα πολύ καλά. Στη συνέχεια κάνε τρυπούλες σε συγκεκριμένα σχέδια ή τελείως τυχαία. Αν θέλεις βάψε το εξωτερικό τους σε ένα χρώμα που σου αρέσει, ψεκάζοντάς τα με χρωματικό σπρέι.
Φωτάκια Χριστουγέννων



Αντί να τα χρησιμοποιείς κάθε σεζόν, μπορεί να τα χρησιμοποιήσεις για να κατασκευάσεις όμορφα κρεμαστά φωτάκια, από γυάλινα βάζα ή ακόμα γυάλινα μπουκάλια. Αυτά τα κρεμαστά φωτάκια με έχουν εντυπωσιάσει! Εσένα;
Γυάλινος φανοστάτης



Μια ιδέα που συνήθως εφαρμόζεται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά μπορεί να τη δεις και σε κλειστούς. Με ένα γυάλινο μπουκάλι, μερικές βίδες και ένα φιτίλι θα φτιάξεις ένα φοβερό φανοστάτη! Αν πιάνει λίγο το χέρι σου, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα.
Χάρτινες σακούλες



Αν θέλεις να φτιάξεις φωτάκια από ανακυκλώσιμα υλικά, αυτή η DIY ιδέα θα σε ξετρελλάνει. Πάρε χάρτινες σακούλες από τη μαναβική και κάνε τρυπούλες, μέσα ρίξε άμμο, ρύζι ή ακόμα και φασόλια και βάλε ένα ρεσό.

Αυτό θα σου θυμίζει τα αλουμινένια φαναράκια, με τη διαφορά ότι είναι πολύ πιο εύκολα και μπορείς να το κάνεις και μαζί με τα παιδιά σου!
Βάζα από ύφασμα






Αν έχεις παλιά, vintage, δαντελένια υφάσματα, που σου είχε φτιάξει η γιαγιά σου για την προίκα σου και δεν ήξερες τι να κάνεις, ήρθε η ώρα να μάθεις.


Χρησιμοποίησε θερμόκολλα και τύλιξε τα γύρω από γυάλινα βάζα μαρμελάδας, ρίξε μέσα άμμο ή ρύζι και πρόσθεσε ένα κεράκι. Έτοιμο το χειροποίητο φωτεινό φαναράκι!
Αλάτι



Αν θέλεις να δώσεις ένα χειμερινό αέρα στο σπιτικό σου ή απλώς είναι Χριστούγεννα. Δε χρειάζεσαι και πολλά πράγματα. Απλώς προμηθεύσου χοντρό αλάτι και λίγη ασημί ή λευκή χρυσόσκονη. Άλειψε με υγρή κόλλα τα τοιχώματα και πασπάλισε χρυσόσκονη. Αφού στεγνώσει η κόλλα, ρίξε μέσα χοντρό αλάτι και βάλε ένα ή δύο ρεσώ.
Χαρτοπετσέτα



Η αγαπημένη σε όλους και όλες, τεχνική ντεκουπάζ. Για να την επιτύχεις παίρνεις ατλακολ και τη διαλύσεις σε νεράκι. Αλείφεις την επιφάνεια που θέλεις να στολίσεις και κολλάς από πάνω κομμάτια από εφημερίδα ή χαρτοπετσέτες. Τέλος, περνάς άλλη μια στρώση κόλλας από πάνω.

Την συγκεκριμένη κατασκευή μπορείς να την φτιάξεις και το γιο ή την κόρη σου!
Διπλωμένο χαρτί


Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά την ιαπωνική τεχνική origami! Σύμφωνα με την ανατολική κουλτούρα, τα διπλωμένα και σχηματοποιημένα χαρτάκια μεταφέρουν ένα μήνυμα στον παραλήπτη τους. Εκτός των άλλων όμως, είναι πολύ όμορφα και κομψά και ενδείκνυνται για κάθε σπίτι, όπως λέει και το feng shui.

Στη φωτογραφία βλέπεις ακριβώς πως να το φτιάξεις. Όταν ολοκληρώσεις την κατασκευή, θα περάσεις από μέσα φωτάκια χριστουγεννιάτικα.

aggouria.net/pos-na-ftiaxo-fanarakia-me-analosima-ilika/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top