0

Ξύλινο αναδιπλούμενο κρεβάτι που μετατρέπεται εύκολα σε ένα μικρό κουτί.

Όσοι δεν έχουν την πολυτέλεια να κατοικούν σε ένα σπίτι με πάρα πολλά δωμάτια, έχουν σίγουρα βρεθεί στην περίσταση, που χρειάστηκε να φιλοξενήσουν μερικά άτομα στο σπίτι. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις αν δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι, επιστρατεύεται κάποιο ράντζο ή κάποιος καναπές που γίνεται και κρεβάτι.



Τα ράντζα έχουν το μειονέκτημα να είναι αρκετά άβολα και ακατάλληλα για υπέρβαρα άτομα. Οι καναπέδες που γίνονται κρεβάτι, αν και σίγουρα είναι μια πιο καλή λύση (αφού κάποιοι γίνονται άνετα διπλά κρεβάτια) έχουν το μειονέκτημα ότι μεταφέρονται δύσκολα και συνήθως βρίσκονται στο σαλόνι.


Υπάρχει και μια άλλη λύση, να φτιάξετε μόνοι σας (ή σε κάποιον μαραγκό) ένα αναδιπλούμενο κρεβάτι που έχει τις διαστάσεις ενός μικρού μπαούλου, όταν είναι κλειστό. Το καλό με αυτή τη λύση είναι ότι μπορείτε να το μεταφέρετε και να το αποθηκεύσετε σε όποιο μέρος θέλετε (ακόμα και κάτω από ένα ψηλό κρεβάτι), κάνοντας έτσι ιδανικό για πολύ μικρούς χώρους που δεν υπάρχει μεγάλος χώρος για αποθήκευση.



Ένα πολύ καλό οδηγό για το πως να φτιάξετε ένα τέτοιο κρεβάτι, ανέβασε ο χρήστης ineverfinishanyth στοinstructables. Η κατασκευή είναι σχετικά απλή και ουσιαστικά πρόκειται για ένα χαμηλό ξύλινο κρεβάτι που τα πλαϊνά του αποτελούνται από δύο μέρη τα οποία είναι ενωμένα με μεντεσέδες βαρέος τύπου, ώστε να μπορούν να κλείνουν και να μαζεύει το κρεβάτι. Οι μεντεσέδες είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να μπορεί να κλείνει χωρίς να βρίσκουν μεταξύ τους τα κομμάτια ενώ κλείνει.

Ο τάκος αυτός είναι απαραίτητος για να αντέξει στις πιέσεις η ένωση σε αυτό το σημείο

Οι σανίδες του κρεβατιού που ακουμπάει το στρώμα, μπορούν να αποθηκευτούν μέσα στο κρεβάτι όταν είναι κλειστό και έτσι δεν καταλαμβάνεται επιπλέον χώρος. Σίγουρα ένα πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει μέρος για το στρώμα μέσα στο χώρο του κρεβατιού, γιαυτό θα πρέπει να αποθηκεύεται ξεχωριστά. Μια καλή λύση για αυτό είναι να χρησιμοποιήσετε λεπτά στρώματα τα οποία μπορεί να αναδιπλώσουν.


Πρωτότυπη ιδέα από το finewoodworking

Μπορείτε να δείτε όλον τον οδηγό κατασκευής με αναλυτικές οδηγίες στη δημοσίευση στο instructables εδώ. Αν θέλετε να φτιάξετε κάτι πιο περίτεχνο και σαφώς πιο καλαίσθητο, μπορείτε να δείτε εδώ την αρχική ιδέα πάνω στη οποία βασίστηκε ο δημιουργός στο instructables.



supereverything.gr/2016/02/xylino-anadiploumeno-krevati.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top