0

Το να φαίνεται κάποιος ότι είναι υγιείς δεν αρκεί. Πολλές ασθένειες και μάλιστα οι πιο επικίνδυνες δεν έχουν συμπτώματα στο αρχικό στάδιο εκδηλωσεις τους και όταν αρχίζεις να καταλαβαίνεις κάποια από τα συμπτώματα τους σημαίνει ότι έχεις ήδη φτάσει σε κάποιο τελικό στάδιο Το να έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας σε περίπτωση εκτατης ανάγκης, δεν είναι και ότι το καλύτερο και μάλιστα ειδικά όταν δεν ξέρεις ότι το έχεις. Μπορει σε καποιο τραυματισμο να σας χορηγηθει καποιο φαρμακο που πιθανον να επηρεαζει καποια αλλη παθηση σας ή να ειστε αλεργικος. Σκεφτειτε να απειλειτε η ζωη σας απο καποιο γεγονος, ατυχημα κτλ. και να μην μπορειτε να ανταπεξελθετε 100% διανοητικα ή σωματικα επειδη εχετε καποια παθηση που πιθανον να μην γνωριζετε οτι την εχετε.

Γιαυτό καλό είναι, με όποιο τρόπο μπορούμε, να κάνουμε ο καθένας κάποιες εξετάσεις ή ολοκληρωμένο checkup. Θα μου πείτε, ότι λόγω της κρίσης είναι δύσκολο και θα συμφωνήσω Άλλα σκεφτείτε ότι όπως πάντα η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία και μάλιστα η πιο φθηνή. Γιαυτό καλό είναι να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Ειδικά σήμερα, εξαιτίας και της κρίσης, υπάρχουν οργανώσεις έστω και σε τοπικό επίπεδο που διοργανώνουν δωρεάν αιματολογικές ή κάποιου άλλου είδους εξετάσεις Έχετε τα αυτιά σας ανοιχτά και εκμεταλλευτείτε τις ευκαιριες.




Σε περίπτωση που εσείς ή κάποιο άλλο μέλος της οικογενείας σας, έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, θα πρέπει στο πλάνο σας να συμπεριλάβετε και την θεραπευτική αγωγή του ατόμου Είτε αυτό είναι φάρμακα, είτε εξοπλισμός για κάποια χρόνια πάθηση. Προσπαθήστε να έχετε πάντα στην άκρη μια μικρή ποσότητα των απαραίτητων φαρμάκων για εσάς. Για παράδειγμα, έστω ότι έχετε ένα κουτί φάρμακα που χρησιμοποιείται τώρα. Θα πρέπει να έχετε άλλο ένα κουτί πχ στο σημείο που έχετε και τις υπόλοιπες προμήθειες ή εξοπλισμό για περίπτωση εκτατης ανάγκης. Οταν τελειώσετετο κουτί που χρησιμοποιείτε τώρα θα ανοίξετε το κουτί που έχετε σαν καβαντζα και θα το αντικαταστήσετε με το νέο κουτί που θα πάρετε.Ετσι θα έχετε πάντα μια ποσότητα των φαρμακων σας και χωρις να υπαρχει θεμα να ληξουν. Ιδιαιτερη προσοχη θα πρεπει να δωσετε σε φαρμακα που απαιτουν ψηξη ή καποια ιδιαιτερη μεταχειριση. Ακομα και αν δεν εχετε κανει το αποθεμα σας σε φαρμακα, το να γνωριζετε την παθηση σας και να πειτε στα διασωστικα μεσα, τι φαρμακευτικη αγωγη ακολουθειτε αρκει για να σωσετε την ζωη σας.

lykawn.wordpress.com/2011/04/12/%CF%86%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CF%83%CE%B1%CE%B9-%CF%85%CE%B3%CE%B9%CE%B5%CE%AF%CF%82/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top