ΡΟΗ

0

Κανονες ασφαλείας για μαγειρεμα στη χυτρα.


Μετά το πρόσφατο ατύχημα αποκεφαλισμού γυναίκας από την χύτρα ταχύτητας μερικά λόγια για την ασφάλειά σας.
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ
• Βεβαιωθείτε ότι η χύτρα είναι σε καλή κατάσταση, δεν έχει φθαρμένα λάστιχα, σπασμένα τμήματα (ειδικά οι βαλβίδες ασφαλείας).
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ.
• Μην βάζετε περισσότερο νερό / φαγητό από όσο προτείνει ο κατασκευαστής.
• Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι έχει κουμπώσει σωστά πάνω στην χύτρα.
• Βεβαιωθείτε ότι το καπάκι έχει ασφαλίσει και κλειδώσει.
• Μόλις αρχίσει να βγαίνει ο πρώτος ατμός, χαμηλώστε την δύναμη της φωτιάς στο μικρό.
• Βεβαιωθείτε ότι δεν ξεφεύγει ατμός από τα χείλη του καπακιού. Αν διαφεύγει σταματήστε το μαγείρευα, αφήστε να κρυώσει η χύτρα.
• Εάν μετά από εύλογο διάστημα δεν βγαίνει ατμός από την βαλβίδα λειτουργίας, σταματήστε το μαγείρεμα, απομακρύνετε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει. (η βαλβίδα είναι ελαττωματική ή κολλημένη).


ΤΕΛΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
• Σβήστε την φωτιά και απομακρύνετε την χύτρα από το μάτι.
• Αφήστε να κρυώσει για κάποιο διάστημα ή βάλτε την χύτρα στον νεροχύτη με λίγο κρύο νερό.
• Ανοίξτε προσεκτικά την βαλβίδα (ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή) για να φύγει η πίεση.
• Μόνο όταν δεν βγαίνει άλλος ατμός, επιχειρήστε να ανοίξετε προσεκτικά το καπάκι της χύτρας.
ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
• Πλύνετε καλά την χύτρα και απομακρύνετε κατάλοιπα φαγητού από τα λάστιχα στεγανοποίησης και τις βαλβίδες.
• Πλύνετε τις βαλβίδες με άφθονο ζεστό νερό.
• Αν διαπιστώσετε ότι έχει φθαρμένα λάστιχα ή εξαρτήματα χρειάζονται αντικατάσταση.











facebook.com/groups/495130630524501/?fref=nf

ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΠΙΤΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Δημοσίευση σχολίου

Emoticon
:) :)) ;(( :-) =)) ;( ;-( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ $-) (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.

 
Top