0

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.
Φτιάξτε σοκολατάκια με πραγματική σοκολάτα , με τα χεράκια σας για τους αγαπημένους σας . Προσφέρετε λιχουδιές με μοναδικές ιδιότητες! Τα υλικά της συνταγής τα βρίσκετε σε καταστήματα με μπαχαρικά ή βιολογικά προϊόντα. Αναζητήστε τα ωμά ,ανεπεξέργαστα (βούτυρο , καρπούς , μπαχάρια) και μέλι ντόπιο ελληνικό από παραγωγό που εμπιστεύεστε .


Συστατικά:
130 γραμμάρια βούτυρο κακάο (ωμό για μαγειρική χρήση)
70 γραμμάρια ωμό κακάο σκόνη (όχι το κακάο του εμπορίου το τυποποιημένο, σκόνη από σπόρους κακάο χωρίς επεξεργασία)
15 γραμμάρια ρίζα maca σκόνη
5 γραμμάρια κανέλλα Κεϋλάνης σκόνη
2 κουταλιές σούπας μέλι ακατέργαστο αγνό
2-3 κουταλιές της σούπας κακάο (οι σπόροι του κακάο σε μικρά κομμάτια καβουρντισμένα)
φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια (ή παγοθήκες)



Ξεκινήστε τοποθετώντας μια μικρή ποσότητα από μικρά κομματάκια σπόρων κακάου (ψημένα) στις θήκες. Κόψτε το βούτυρο κακάο σε μικρά κομμάτια. Λιώστε το βούτυρο κακάο σε σκεύος μπεν μαρί . Ανακατέψτε καλά. Μόλις λιώσει το βούτυρο τελείως , προσθέστε τη σκόνη του κακάο και τη σκόνη του βοτάνου. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το μέλι. Ανακατέψτε και πάλι καλά και δοκιμάστε να δείτε μήπως χρειάζεται να προσθέσετε επιπλέον μέλι αν το θέλετε πιο γλυκό.
Αδειάστε το μίγμα στα καλούπια στα οποία ήδη έχετε τοποθετήσει τα κομματάκια του κακάο και αφήστε τα να σκληρύνουν. Αυτό γίνεται ή πολλές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο πιο σύντομα.
Τώρα τι ακριβώς προσφέρουν τα συστατικά από τα σοκολατάκια αυτά με τη σπιτική σοκολάτα , όπως το βούτυρο κακάο, το ωμό κακάο από φυσικά σπόρια κακαόδεντρου , η σκόνη της ρίζας maca το αγνό μέλι και η κανέλλα ;
Το βούτυρο κακάο
είναι το ωχρό κίτρινο, φαγώσιμο φυσικό φυτικό λίπος των κόκκων του κακάο. Το βούτυρο κακάο εξάγεται από τους κόκκους του κακάο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνουμε σοκολάτα, έχει μία ήπια σοκολατώδη γεύση και άρωμα. Το βούτυρο κακάο είναι ένα πολύ σταθερό λίπος, που περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά και πολλά CMP. Τα CMP προλαμβάνουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και όγκων μειώνοντας τα ενεργά επίπεδα οξυγόνου στο σώμα , εμποδίζουν την οξείδωση της ΗDL (καλής) χοληστερόλης και την παραγωγή φλεγμονωδών κυττάρων. Το βούτυρο κακάο επίσης μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή καρδιακών ασθενειών και στην ανακούφιση από συμπτώματα αρθρίτιδας.




Κακάο και ωμή σοκολάτα
Το κακάο από κόκκους ωμών σπόρων, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και επίσης μια πολύ καλή πηγή αργινίνης, τρυπτοφάνης και αντιοξειδωτικών.Το κακάο είναι ένα ρυθμιστικό επειδή περιέχει θεοβρομίνη, ένα χημικό που σχετίζεται με την καφεΐνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι που τρώνε κακάο, αναφέρουν ότι τους προσφέρει μια ενεργειακή ώθηση , σχεδόν όμοια με την καφεΐνη.
Ο κάθε άνθρωπος ανταποκρίνεται διαφορετικά στην κατανάλωση ωμού κακάο , θα πρέπει να πειραματίζεται και να αποφασίζει ο ίδιος για το πόσο μπορεί να καταναλώνει. Ίσως να είναι προτιμότερο να λαμβάνει περιστασιακά κακάο λιχουδιές και όχι καθημερινά και συνέχεια.Προσοχή ή καθημερινή κατανάλωση ωμού κακάο , σκόνη ή σε κομματάκια και σε μεγάλη ποσότητα έχει ως αποτέλεσμα συμπτώματα, όπως στρες με αύξηση αδρεναλίνης , έκζεμα, χαμηλά επίπεδα μετάλλων και όξινο PH, που μπορεί να επηρεάσει τα νεφρά! Περιορίζοντας την καθημερινή υπερκατανάλωση ωμού κακάο τα συμπτώματα εξαφανίζονται.


MACA- Στον πολιτισμό των Άνδεων, η παραδοσιακή χρήση της σκόνηςρίζας Maca, από το Περού, είναι για να ενεργοποιεί, να αναζωογονεί και να ρυθμίζει : να αυξάνει την φυσική δύναμη, τη ζωτικότητα ,να ρυθμίζει την εμμηνόρροια, να κατευνάζει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να βοηθάει με την αϋπνία. Συστήνεται για την κακή διατροφή , ανάρρωση, απώλεια της μνήμης, κούραση και ψυχική αδυναμία, σαν αφροδισιακό και βοήθημα για τη γονιμότητα. Αυτή η ισχυρή τροφή είναι επίσης ένα ρυθμιστικό της λίμπιντο! Η Maca είναι θρεπτική, παρέχει ουσίες που ρυθμίζουν τον υποθάλαμο και τους βλεννογόνους αδένες, ρυθμίζουν την απελευθέρωση των σεξουαλικών ορμονών, τα ένζυμα και τις ορμόνες των επινεφρίδιων αδένων.
H Maca ρίζα έχει περισσότερα μεταλλικά στοιχεία από όσα περιέχουν οι πατάτες και τα καρότα, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλσιο, ποτάσσιο και ιώδιο. Οι Περουβιανοί και πολλοί άλλοι ισχυρίζονται , ότι η Maca μπορεί να βοηθήσει στον αγώνα κατά της κατάθλιψης, βοηθάει στην αναιμία και τη βελτίωση της καθολικής μνήμης και της ζωτικότητας.


Αγνό ανεπεξέργαστο Μέλι
Αγνό μέλι είναι το ανεπεξέργαστο, άβραστο, φυσικό μέλι. Το ωμό μέλι περιέχει ένζυμα, φυτο θρεπτικά συστατικά, ρετσίνια και πρόπολη, που είναι η κόλλα των μελισσών. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός από ιδιότητες κάνει το αγνό μέλι ευέλικτο, όχι μόνο ως τροφή , αλλά και ως αντιβακτηριδιακό παράγοντα.
Σαν τροφή, το ανεπεξέργαστο μέλι μπορεί να αυξήσει τα αντιοξειδωτικά επίπεδα στο σώμα, να επαναφέρει το γλυκογόνο των μυών, μετά από άσκηση και να βοηθήσει να μειωθεί η χοληστερίνη και ο κίνδυνος από ορισμένες κακοπάθειες, καρκίνους. Στη χρήση του σαν γλυκαντικό, και μόνο με ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού μέλι, μπορείτε να λαμβάνεται μια γρήγορη ενεργειακή ώθηση. Για να έχει όλα τα ευεργετικά στοιχεία του το αγνό μέλι, να είστε σίγουροι να μην το υπερθερμαίνετε σε υψηλή θερμοκρασία. Η θέρμανση θα καταστρέψει τα ωφέλιμα συστατικά του και θα υποβαθμίσει την μοναδική του ποιότητα .


Κανέλα:

Κάποτε η κανέλλα ήταν πιο ακριβή και από το ασήμι. Στις ημέρες μας χρησιμοποιείται θεραπευτικά για το κρυολόγημα, τα εντερικά προβλήματα, και τη ρύθμιση του ζαχάρου στο αίμα, αλλά προπαντός γιατί απλά έχει υπέροχη γεύση.
Στη συνταγή μας επιλέγουμε σκόνη κανέλλας από ξύλα του φυτούCinnamomum .
Η κανέλλα ενθαρρύνει την κυκλοφορία του αίματος , τονώνει και ενεργοποιεί τη ζωτική ενέργεια του οργανισμού, θερμαίνει .


melilofos.blogspot.gr/2015/11/blog-post_20.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top