0

Φωτεινός μετεωρολογικός σταθμός με Arduino και LED.
Πριν λίγες μέρες παρουσιάστηκε στο Reddit, ένας ηλεκτρονικός μετεωρολογικός σταθμός που ονομάζεται WeatherPaneκαι είναι φτιαγμένος με arduino και ταινίες LED. Το συγκεκριμένο μοντέλο, ήταν το πρωτότυπο, καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσει εμπορικά στις αρχές του 2016. Ήδη ο δημιουργός δέχεται προ-παραγγελίες (χωρίς την υποχρέωση χρέωσης) με λίγο τσουχτερή τιμή (περίπου 600 δολάρια το ένα).




Το καινοτόμο σε αυτό τον μετεωρολογικό σταθμό, είναι ότι δεν έχει κάποια οθόνη που να εμφανίζει τα δεδομένα, αλλά ένα σταθερό ακρυλικό στένσιλ πίσω από το οποίο βρίσκονται ταινίες LED οι οποίες φωτίζουν τα εικονίδια που πρέπει κάθε φορά, με τη βοήθεια ενός Arduino.

Στον πίνακα δίνονται στοιχεία για τη θερμοκρασία, την υγρασία καθώς και ένα σηματάκι που δείχνει ηλιοφάνεια/βροχή/συννεφιά/χιόνι.



Δεν έχει ενσωματωμένα κάποια όργανα μέτρησης, αλλά όλα τα στοιχεία τα παίρνει από το ίντερνετ. Κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι ο δημιουργός είχε ελάχιστες γνώσεις προγραμματισμού πριν από αυτό το Project, και ουσιαστικά έμαθε προσπαθώντας μέσα από online-learning και forums.


Αν κάποιος ξέρει λίγο προγραμματισμό, έχει κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικής και μπορεί να έχει πρόσβαση σε ένα CNC, μπορεί να φτιάξει κάτι ανάλογο με λίγο παραπάνω από 100-150 ευρώ.


Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις φωτογραφίες από όλα τα στάδια εδώ ή τη επίσημη σελίδα του project εδώ.



supereverything.gr/2015/11/arduino-led-meteorologikos-stathmos.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top