0

Έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα ότι από τα βελανίδια μπορούμε να φτιάξουμε ένα υποκατάστατο καφέ. Ας δούμε λοιπόν τον τρόπο.


Συλλέγουμε τα ώριμα βελανίδια και κοιτάμε μήπως έχουν μικρές τρύπες, κάτι που υποδηλώνει ότι έχουν σκουλήκι και εννοείτε ότι αυτά τα πετάμε. Σπάμε το κέλυφος και βγάζουμε τον καρπό. Δεν πειράζει αν μας θρυματιστεί. Ο καρπός θα πρέπει να έχει ένα ανοιχτό χρώμα και σε κάποιο σημείο να είναι σκούρος. Αν είναι όλος σκούρος στο εσωτερικό του, δεν κάνει και τον πετάτε. Ο καρπός που δεν έχει σκούρο σημείο είναι άγουρος και θα χρειαστεί περισσότερες μέρες για να ξεπικρίσει.



Βάλτε τα καθαρισμένα βελανίδια σε ένα μπολ/βάζο με καθαρό νερό, το οποίο για 2-3 μέρες θα αλλάζετε καθημερινά. Την τελευταία μέρα, αδειάστε το νερό και αφήστε τα βελανίδια να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσουν τα βάζετε σε ένα γουδί, αν υπάρχει η ευχέρεια και τα θρυμματίζεται. Από κει και πέρα οι διαδικασία είναι όπως και στο βίντεο. Τα βάζετε κοντά στην φωτιά, ώστε να καβουρδιστούν.

Παρόλο που στο βίντεο δείχνει να φτιάχνει τον καφέ σαν έγχυμα, με αυτήν την μέθοδο επιπλέουν τα κομμάτια των βελανιδιών και είναι κάπως εκνευριστικό. Προσωπικά προτιμώ να τον φτιάχνω σαν αφέψημα. Όπως δηλαδή τον ελληνικό καφέ. Είναι αρκετά ελαφρύς και το άρωμα του διαφορετικό, αλλά υπέροχο, θυμίζει κάστανο. Απολαύστε τον… 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO







lykawn.wordpress.com/category/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1/page/7/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top