0

Για να φτιάξουμε κόλλα από δέρμα, θα χρειαστούμε φυσικά δέρμα ζώου. Οποιοδήποτε δέρμα μας κάνει, αρκεί να το έχουμε καθαρίσει από λίποι, κρέας και τρίχες. Πρέπει δηλαδή το κομμάτι δέρματος να είναι πεντακάθαρο. Μπορούμε να ζητήσουμε από το χασάπη της γειτονιάς να μας κρατήσει ένα κομμάτι ή αν ζείτε σε χωριό και σφάζουν αρνιά, κατευθείαν από την πηγή… ;)

Αφού έχουμε έτοιμο/καθαρό το κομμάτι δέρματος, το κόβουμε σε ψιλά κομμάτια και το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα κοντά στην φωτιά, αλλά όχι ακριβώς από πάνω. Δεν πρέπει το νερό να βράσει πλήρως. Θέλουμε το νερό να αχνίζει και να βγάζει υδρατμούς, αλλά όχι να βράζει κανονικά, διαφορετικά η κόλλα μας δεν θα είναι καλή/ισχυρή.

Η όλη διαδικασία μπορεί να κρατήσει έως και δύο ώρες. Η κόλλα θα είναι έτοιμη όταν το περισσότερο νερό έχει εξατμιστεί και το ξύλο/κουτάλα που χρησιμοποιούμε για να ανακατεύουμε, έχει εμφανή σημάδια κόλλας. Βγάζουμε το δοχείο από την φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο σε δοχείο της επιλογής μας. Σουρώνουμε με ένα ύφασμα, το περιεχόμενο και ότι περισυλλέξουμε στο δοχείο μας, είναι η κόλλα μας.

Όταν παγώσει θα στερεοποιηθεί πλήρως. Για να την χρησιμοποιήσουμε, είτε αφαιρούμε ένα κομμάτι και το ζεσταίνουμε είτε ζεσταίνουμε όλο το δοχείο μέχρι να γίνει και πάλι η κόλλα ρευστή και παίρνουμε την ποσότητα που θέλουμε

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO






lykawn.wordpress.com/2012/05/03/%CE%BA%CF%8C%CE%BB%CE%BB%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B4%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%B6%CF%8E%CE%BF%CF%85/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top