0
Είναι... εύκαμπτο και... πολυμήχανο!
Το νέο trend στα... εργαλεία είναι μια πολυμήχανη... πλαστελίνη που μπορεί να χρησιμεύσει για τα πάντα!


Τι είναι το Sugru; Μια εύκαμπτη πλαστελίνη η οποία μπορεί να δουλευτεί με το χέρι και να κολλήσει πάνω σχεδόν σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Μέσα σε ένα βράδυ έχει ήδη... μεταμορφωθεί σε σκληρή σιλικόνη κάτι που ως πατέντα έχει δημιουργηθεί από μία ομάδα product designers και χημικών υλικών.


Επιπλέον, το Sugru είναι ανθεκτικό και στο νερό (από το πλυντήριο ως τα νερά της Ανταρκτικής όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία κατασκευής του), ενώ το video που ακολουθεί αρκεί για να σας πείσει πως κάνει... για όλα!



Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως ακόμη πως το Sugru κυκλοφορεί σε αρκετές αποχρώσεις και πως το κόστος του είναι τρομερά προσιτόκαι φτάνει μόλις στα 13,60 ευρώ (για 8 πακέτα) ή 8,05 ευρώ (για 3 πακέτα).
Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες, πατήστε εδώ.




Πώς ξεκίνησε όμως το Sugru;
Όλα άρχισαν το Φεβρουάριο του 2003 όταν κατά τη διάρκεια των σπουδών ενός μέλους της ομάδας στο Λονδίνο αναπτύχθηκε... η εξής απλή ιδέα: Γιατί να πρέπει κάθε τρεις και λίγο να πετάω ή να επισκευάζω τα εργαλεία μου και να μην υπάρχει απλώς ένας τρόπος... να τα σουλουπώνω και να δουλεύουν πάλι τέλεια;
Η πρώτη απόπειρα δεν ήταν βέβαια και η πιο επιτυχημένη, ούτε η πιο κομψή. Αποτελούνταν μόνο από σιλικόνη που μύριζε άσχημα και πριονίδια από το ξυλουργείο της γειτονιάς. Όπως και να' χει όμως τη δουλειά του την έκανε και έτσι το μαχαίρι της κουζίνας έγινε για πρώτη φορά πράγματι πρακτικό.



Λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς η ομάδα είχε ήδη πάθει ψύχωση με την... βρωμερή της εφεύρεση και ήξερε πως η συγκεκριμένη πατέντα είχε όλες τις δυνατότητες να μεταμορφωθεί σε ένα εύχρηστο, για όλες τις χρήσεις και όμορφο αντικείμενο.

Το 2004, η ομάδα άρχισε ήδη να σχεδιάζει τις πιθανές εφαρμογές που θα είχε η πατέντα της.





Προσέθεσαν καλύτερα υλικά και συστατικά, το χρωμάτισαν, φρόντισαν να έχει όμορφη μυρωδιά και τελικά, το παρουσίασαν ως το τελικό στάδιο της εργασίας αποφοίτησής τους.

Δεν πέρασε καν ένας χρόνος και ήδη είχαν επιδοτηθεί με 35.000 λίρες για την πατέντα τους...
Όσο για το όνομα, σημαίνει απλώς “παίζω” στα Ιρλανδικά.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO







news.gr/life/hreiazomai/article/38272/sugru-h-magikh-plastelinh-poy-ta-ftiahnei-ola.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top