0

Φτιάξε το δικό σου DIY αντισηπτικό gel χεριών χωρίς οινόπνευμα  Περισσότερα .

Να που τα αντισηπτικά gel έγιναν "μόδα", όπως και τα υγρά μαντηλάκια και πλέον βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Ή μήπως και σε κάθε γυναικεία τσάντα; Σήμερα θα φτιάξουμε το δικό μας αντισηπτικό !


Πολλοί από εμάς, έχουμε ευαίσθητη επιδερμίδα κι έτσι το οινόπνευμα την ερεθίζει αλλά και την ξηραίνει. Γι' αυτό και μεις θα φτιάξουμε το δικό μας DIY αντισηπτικό χεριών, αυτή τη φορά όμως χωρίς οινόπνευμα.
Η Αλόη

Σίγουροι οι περισσότεροι θα έχετε ακούσει πόσο καλό κάνει η Αλόη (Aloe Vera) στον ανθρώπινο οργανισμό. Δεν είναι λίγα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν, είτε για το δέρμα, είτε για τα μαλλιά, αλλά και πόσιμα διαλύματα.

Η αλόη, όταν τεμαχιστεί εκκρίνει δύο υγρά, τα οποία έχουν διαφορετικές επιδράσεις και ιδιότητες. Ο κιτρινο-πράσινος χυμός ο οποίος ως επί το πλείστον εκκρίνεται όταν κοπεί η πράσινη επιφάνεια του φύλλου είναι ερεθιστικός. Αυτός περιέχει την αλοΐνη η οποία έχει όμοια σύνθεση με το κόμμι. Από την άλλη, το διαφανές υγρό που εκκρίνεται από το εσωτερικό του φύλλου, είτε αυτό τεμαχιστεί ή συνθλιβεί, είναι καταπραϋντικό και λέγεται ότι βοηθά στην επούλωση.
Ιατρικές Χρήσης της Αλόης

Η αλόη η γνησία χρησιμοποιείται στον τομέα της εναλλακτικής ιατρικής και στης οικιακής χρήσης πρώτες βοήθειες. Τόσο ο ημιδιαφανής εσωτερικός πολτός (ζελέ) όσο και η κίτρινη ρητινοειδής αλοΐνη χρησιμοποιούνται εξωτερικά για να ανακουφίσουν το δέρμα από τραυματισμούς και δερματικές δυσφορίες. Ως φυτοθεραπεία, ο χυμός της αλόης βέρα συνήθως πίνεται για την ανακούφιση από δυσφορία του πεπτικού συστήματος (καούρες).

Κάποια σύγχρονη έρευνα προτείνει ότι η αλόη η γνησία ενδέχεται να επιταχύνει σημαντικά την επούλωση μιας πληγής σε σύγκριση με τους συνηθισμένους τρόπους θεραπείας. Άλλες αξιολογήσεις σε τυχαίες και ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές δεν έχουν παράσχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η αλόη βέρα έχει κάποιο ισχυρό φαρμακευτικό αποτέλεσμα.




Σήμερα, η αλόη η γνησία χρησιμοποιείται εσωτερικά και εξωτερικά από τον άνθρωπο. Το ζελέ που βρίσκεται στα φύλλα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση σε μικρής σπουδαιότητας εγκαύματα, πληγές, και διάφορες δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα και η δερματοφύτωση. Ο χυμός χρησιμοποιείται για να αντιμετωπιστεί ποικιλία των παθήσεων του πεπτικού συστήματος. Η εναλλακτική ιατρική με τη χρήση φυτών για θεραπεία ήταν δημοφιλής στη δεκαετία του 1950, σε πολλές δυτικές χώρες. Οι ευεργετικές ιδιότητες από τη χρήση του ζελέ είναι σχεδόν άμεσες και, επίσης, προσθέτουν ένα επιπλέον στρώμα πάνω στις πληγές που λέγεται ότι μειώνει την πιθανότητα μόλυνσης.

Ενδεικτικές χρήσεις : Αθλητικές κακώσεις , Αιμορροίδες, Ακμή, Αλλεργίες, Αναζωογόνηση μαλλιών και δέρματος κεφαλής, Αναιμία, Αρθρίτιδα, Ασθμα, Αφυδατωμένο δέρμα, Αφθες, ΑIDS, Αγχος, Απόστημα κερατοειδούς, Αντιμυκητικό, Αντιβιοτικό, Αιμοκάθαρση, Ανανέωση των κυττάρων του αίματος, Αποτοξίνωση εντέρου, Αποσμητικό, Αποτοξίνωση ήπατος, Αυπνίες, Αντιόξινο, Ανεμοβλογιά, Βρογχίτιδα, Βακτηριοκτόνο, Βλάβες απο ακτινοθεραπείες.
Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια, έχουν φυτική προέλευση και χαρακτηρίζονται από διακριτική μυρωδιά.

Αιθέρια έλαια που έχουν ιδιαίτερη αντιμικροβιακή δράση είναι τα εξής :

Αιθέρια έλαια :
ρίγανη,
κανέλα,
γαρύφαλλο,
δεντρολίβανο,
ευκάλυπτος,
λεμόνι,
δέντρο τσαγιού (tea tree),
πορτοκαλί
Συνταγή για DIY αντισηπτικό χεριών

Συνδιάζουμε τα 2 "μαγικά" συστατικά που μας δίνει η φύση και παρασκευάζουμε το δικό μας αντισηπτικό gel χεριών ως εξής :

Συστατικά :
200ml νερό
2 κουταλιές της σούπας gel Αλόης
30 σταγόνες αιθέριο έλαιο

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο θέλετε εσείς. Κλινικές έρευνες έδειξαν ότι την πιο ισχυρή αντιβακτηριακή δράση έχει το αιθέριο έλαιο ρίγανης, ενώ τη μικρότερη του πορτοκοκαλιού και του λεμονιού.

Οδηγίες :
Τοποθετήστε τα σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι με αντλία σπρέυ και ανακινήστε καλά.
Εφαρμόστε στα χέρια μικρή ποσότητα και απλώστε σε όλη την επιφάνεια του χεριού.
Αφήστε να στεγνώσει φυσικά.

Καλή επιτυχία !

diyhealth.com

wikipedia
tospitakimou.gr/do-it-yourself-diy/ftiaksto-monos-sou-diy-antisiptiko-gel-xeriwn-xwris-oinopneuma.html#ixzz3y0KfPgQt

Δημοσίευση σχολίου

 
Top