0

Είτε επιδιώκετε να «στήσετε» ένα χώρο με ναυτικό “look and feel”, είτε απλά σας γοητεύει η φυσική ομορφιά του σχοινιού, μπορείτε να επιστρατεύσετε αξεσουάρ από σχοινί- αρκετά μάλιστα από τα οποία μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας
Ένα τέτοιο διακοσμητικό από σχοινί που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας, είναι και ένα βάζο.


Τι υλικά θα χρειαστείτε:

- Ένα γυάλινο βάζο, ένα πλαστικό δοχείο ή ακόμα και παλιά γυάλινα ή ντενεκεδένια δοχεία από τρόφιμα,

- Φυσικό σχοινί (το μήκος που θα χρειαστείτε εξαρτάται από το μέγεθος του βάζου, ωστόσο το πάχος του είναι καλό να μην είναι πολύ μεγάλο, έτσι ώστε να είναι πιο ευέλικτο στο χειρισμό του),

- Κόλλα πλακιδίων (ceramic tile adhesive,

- Βοηθητικά εργαλεία όπως: σπάτουλα για το ανακάτεμα της κόλας, ψαλίδι, ένα σφουγγάρι.


Βήμα-Βήμα οδηγίες:




- Καθαρίστε και στεγνώστε το βάζο, για να μπορέσει να πιάσει καλά η κόλλα. Παράλληλα, ετοιμάστε την επιφάνεια εργασίας σας, καλύπτοντάς την με κάποια προστατευτική επιφάνεια για να μην την λερώσετε με κόλλα. Χρησιμοποιήστε τη σπάτουλα για να απλώσετε ένα γεναιόδωρο στρώμα κόλλας στη βάση και στα πλαϊνά του βάζου σας.


- Για να μην στεγνώσει η κόλλα, από εδώ και πέρα θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα! Ξεκινήστε να δημιουργήσετε τη βάση, τυλίγοντας το σχοινί κυκλικά, σαν σαλιγκάρι, μέχρι η διάμετρος της κυκλικής βάσης από σχοινί να καλύπτει τη βάση του βάζου. Μόλις είναι έτοιμη, κολλείστε την στη βάση - χωρίς να κόψετε το σχοινί.

- Συνεχίστε να τυλίγετε το σχοινί της βάσης γύρω από τα τοιχώματα του βάζου. Προσπαθήστε να πιέζετε το σχοινί και να σταθεροποιείτε κάθε νέα σειρά ώστε να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των σειρών.

- Αφού καλύψετε όλη την επιφάνεια στην οποία έχετε απλώσει κόλλα και είστε έτοιμοι για το κλείσιμο, κόψτε το σχοινί διαγώνια, με τέτοια κλίση ώστε να μην προεξέχει από την τελευταία σειρά. Βάλτε λίγη έξτρα κόλλα για να «ασφαλίσετε» το τελείωμα. Είστε έτοιμοι... σχεδόν!


Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες πριν χρησιμοποιήσετε το βάζο. Σε μία ημέρα, μπορείτε να το στολίσετε και να αφεθείτε στη γοητευτική, ναυτική του ομορφιά!

Tip!

Προτείνουμε να μην καλύψετε όλη την επιφάνεια του βάζου, αλλά να αφήσετε και ένα κομμάτι γυαλί εκτεθειμένο, για να επιτύχετε το παρακάτω όμορφο αποτέλεσμα:





Σε αυτή την περίπτωση, απλώνετε την κόλλα μέχρι εκεί που θέλετε να φτάσει το σχοινί. Η επίστρωση της κόλας πρέπει να είναι τόσο «παχιά», ώστε να μην μπορείτε να δείτε τη γυάλινη επιφάνεια του βάζου.

design-district.gr
metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/290720/Default.aspx

Δημοσίευση σχολίου

 
Top