0


ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Πώς θα ξεκινήσεις εσύ την διατροφική επανάσταση!  
1. Το φαγητό είναι πιο υγιεινό, φρέσκο και έχει πραγματική γεύση όταν το τρως εκεί που το παράγεις.

Είναι αυτονόητο ότι τα φρέσκα τρόφιμα έχουν καλύτερη γεύση, αλλά αυτό δεν είναι ο μόνος λόγος που θέλετε να το φάτε αμέσως μόλις το αγοράσατε. Από τη στιγμή που μαζεύονται τα λαχανικά από κάποιο χωράφι μέχρι να φτάσουν στο super market και από εκεί στο τραπέζι μεσολαβεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο χάνονται σημαντικά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα τα οποία χάνονται ακόμα πιο γρήγορα όταν τα λαχανικά βρέχονται (για να έχουν καλύτερη εμφάνιση στις βιτρίνες των super market ή καταψύχονται.
2. Μπορούμε να καλλιεργούμε την δική μας τροφή όλο το χρόνο
Όταν καλλιεργείς τα δικά σου λαχανικά μπορείς να τα εναλλάσσεις σε καλοκαιρινά ή χειμερινά και να παράγεις τις ποσότητες που χρειάζεσαι.

3. Κάνεις το καλύτερο για το περιβάλλον και τον πλανήτη.
Μεγαλώνοντας το φαγητό στο σπίτι μας είναι ένα βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Τα λαχανικά, τα οποία πωλούνται στην αγορά συνήθως δεν καλλιεργούνται σε κοντινές περιοχές. Τα περισσότερα φτάνουν σε εμάς διανύοντας μεγάλες αποστάσεις και καταναλώνουν τόνους καυσίμων για την μεταφορά και την συσκευασία τους μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι μας , ενώ κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών, συχνά καταψύχονται για να "παραμείνουν φρέσκα» και χάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά μόλις ζεσταθούν.




4. Τα παιδιά σας θα συνδεθούν με την τροφή τους

Τα παιδιά σήμερα έχουν αποσυνδεθεί από το φαγητό που τρώνε, δεν ξέρουν από πού προέρχεται και τι πραγματικά προσφέρει, όταν όμως συμμετέχουν στην καλλιέργεια και βλέπουν να μεγαλώνουν οι σπόροι που εκείνα έσπειραν και εξελίσσονται σε καρπούς συνδέονται μαζί τους και μαθαίνουν να τρώνε πιο υγιεινά.

5. Τα φυτοφάρμακα

Με τα φυτοφάρμακα που ψεκάζονται σχεδόν σε όλο τα χωράφια σήμερα, δεν μπορούμε πια να νιώθουμε σίγουροι με ότι αγοράζουμε από το μανάβικο . Όταν παράγουμε οι ίδιοι τα δικά μας τρόφιμα γνωρίζουμε πραγματικά τι είναι αυτό που τρώμε.

6. Οικονομία

Μπορείτε να κάνετε μεγάλη οικονομία και να εξοικονομήσετε χρήματα φτιάχνοντας το δικό σας μποστανάκι και παράγοντας οι ίδιοι την τροφή για εσάς και την οικογένεια σας.

7. Αστική καλλιέργεια

Ακόμα και αν ζείτε σε αμιγώς αστικό περιβάλλον υπάρχουν λύσεις και γι' αυτό. Οι ανάγκες των ανθρώπων για καθαρά τρόφιμα , αυτάρκεια, χαλάρωση, διασκέδαση οδήγησε στην ανάπτυξη των αστικών καλλιεργειών.

8. Αισθάνεστε πιο ζωντανοί

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει ότι έχουν φυτά που μεγαλώνουν γύρω μας, μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα. Τα φυτά δίνουν ζωή στο χώρο γύρω μας, και μας χαλαρώνουν όταν τα φροντίζουμε τους. Αισθανόμαστε συνδεδεμένοι μαζί τους.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ!

Καλλιεργήστε τα δικά σας λαχανικά, αρωματικά, βότανα, φρούτα.

thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/12/blog-post_8346.html#ixzz3vQO9mmZg

Δημοσίευση σχολίου

 
Top