0Κηροπήγια σε απόλυτακαλοκαιρινό ύφος για διακοσμήσεις εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων στο μπαλκόνι ή στην αυλή, ενώ οι συνθέσεις-κατασκευές αυτού του είδους είναι μια πολύ όμορφη καιοικονομική ιδέα και ιδιαίτεραεντυπωσιακά χειροποίητα δώρα.
Εκτός από κοχύλια θα χρειαστείτε θερμοκολλητικό πιστόλι και μια βάση πάνω στην οποία θα "στηθεί" η κατασκευή.
Μπορεί να είναι οποιοδήποτε κομμάτι ξύλου, ενώ πρακτικέςλύσεις για αυτήν την χρήση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ξύλινο ήμεταλλικό καπάκι από βάζο κουζίνας ή και ένα μικρό πήλινοπιατάκι γλάστρας.Τα κοχύλια θα πρέπει να είναι ελαφρά κυρτά και μικρού πάχους, αυτό είναι και το πιο συνηθισμένοείδος (αχιβάδες) που θα μαζέψετε στην θάλασσα, αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά που θα βρείτε σε εποχιακά - καταστήματα ειδών σπιτιού.

Αν είναι διπλά ανοίξτε τα προσεκτικά στην μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι, τοποθετήστε το κερί ή το κηροπήγιο στο κέντρο της βάσης, ώστε να έχετε έναν "οδηγό" για το πόσο ακριβώς τμήμα της βάσης θα πρέπει να μείνει κενό και αρχίστε να κολλάτε τα κοχύλια, με την εσωτερική τους πλευρά προς ταεπάνω, το ένα δίπλα στο άλλο περιμετρικά της βάσης και ξεκινώντας από το πιο ακριανό σημείο της.

Αφού ολοκληρώσετε τηνπρώτη σειρά, κάνετε ακριβώς το ίδιο και για όλες τις επόμενες, έως ότου η κατασκευή να αποκτήσει το ύψος και τονόγκο που θέλετε,προσέχοντας σε κάθεεπόμενη σειρά να ξεκινάτε από το σημείο που ενώνονται δύο κοχύλια της κάτω σειράς και ελαφρά σε πιο όρθια θέση από την προηγούμενη, έτσι ώστε σταδιακά το σύνολο να "κλείνει" προς τα μέσα.Στις σειρές που δενακουμπούν καθόλου στηνβάση, θα κολλήσετε τα κοχύλια πάνω στηνκάτω σειρά και μεταξύτους τοποθετώνταςκόλλα στα σημεία πουενώνονται και το έναεπικαλύπτει ελαφρά το άλλο.

Ο τελικός σχηματισμός-σχέδιο ενός τέτοιου κηροπηγίου μπορεί ναδιαφέρει ανάλογα με τοσχήμα και το μέγεθος των κοχυλιών που θαχρησιμοποιήσετε, αλλά και το πόσο πυκνές θα είναι οι σειρές των κοχυλιών, έτσι μπορεί να προκύψει ένα εντελώςσυμμετρικό ή πιο ασύμμετρο σχέδιο, ίσως χρειαστεί αν χρησιμοποιήσετε μικρά κοχύλια να απαιτηθούν δύο σειρές κοχυλιών για να φτιάξετε την κάθε επιμέρους κατά ύψος σειρά της κατασκευής κλπ. πάντως η φιλοσοφία και ο τρόπος που θα δουλέψετε είναι ίδιος σε κάθε περίπτωση και είτε θελήσετε να δημιουργήσετε ένα μέτριου-μεγάλου μεγέθους τέτοιο καλοκαιρινό κηροπήγιο είτε να "στολίσετε" την βάση μικρών κεριών με κοχύλια.

Αν θέλετε μπορείτε και να βάψετε τα κοχύλια, σε όποια απόχρωσηθέλετε, είτε πριναρχίσετε να τα κολλάτε, είτε στοτέλος, τονίζοντας είτε μεακρυλική μπογιά τιςάκρες τους ή ορισμένα σημεία με μπρονζέ ή χρυσαφί ακρυλική μπογιά, τέμπερα ή γκλίτερ αν το προτιμάτε, ανάλογα και με το χρώμα των κοχυλιών και το γενικότερο "ύφος" που θέλετε να έχει ησύνθεση.
Αν θέλετε απλώς να "ζωντανέψετε" το φυσικό χρώμα τους και να πάρουν την γυαλάδα που έχουν όταν είναι βρεγμένα, περάστε τα κοχύλια πριν ξεκινήσετε την κατασκευή με έναγυαλιστικό βερνίκι για πέτρα ή ξύλο, που θα βρείτε σε όλα τα καταστήματα με χρώματα.

Για περισσότερη ασφάλεια, σε κατασκευές με χαμηλά κεριά, προτιμήστε αντί να τα τοποθετήσετεαπευθείας πάνω στην βάση, στο κέντρο της κατασκευής, να βάλετε ένα γυάλινο κηροπήγιο που μέσα του θα μπει το κεράκι ώστε σίγουρα η φλόγα να είναι όσο χρειάζεται απομακρυσμένη από την επιφάνεια των κοχυλιών.
whatsurhomestory.com/seashell-candle-holder/
soulouposeto.gr/2015/05/blog-post_29.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top