0

Ανακύκλωση μέσω της επαναχρησιμοποίησης προϊόντων.
Η επαναχρησιμοποίηση προϊόντων αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της μείωσης των αποβλήτων. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, η επαναχρησιμοποίηση επιτυγχάνει πιο αποτελεσματικά τους στόχους μείωσης των αποβλήτων σε σχέση με την ανακύκλωση. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει πάντα να επιλέγουμε πρώτα την επαναχρησιμοποίηση και στη συνέχεια την ανακύκλωση.



Συμβουλές επαναχρησιμοποίησης στην καθημερινότητά μας


Το τοπικό βιβλιοπωλείομε μεταχειρισμένα βιβλία έχει περισσότερα καταπληκτικά μυθιστορήματα από ό, τι θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε. Το επισκεπτόμαστε λοιπόν πριν από την αγορά ενός νέου βιβλίου.


Παίρνουμε τους φακέλους που αποστέλλονται από τις επιχειρήσεις, τοποθετούμε μια ετικέτα πάνω από την εκτυπωμένη διεύθυνση, γράφουμε τη νέα διεύθυνση και το στέλνουμε.


Εάν έχουμε πολλά περιοδικά που δε χρειαζόμαστε πλέον, μπορούμε να τα πάμε σε αίθουσες αναμονής νοσοκομείων, οδοντίατρους ή ακόμα και στο χώρο εργασίας μας.


Φέρνουμε τη δική μας τσάντα στο μανάβικο ή στο εμπορικό κέντρο για τη μεταφορά των αγορασμένων προϊόντων.


Μπορούμε να επαναχρησιμοποιούμε χάρτινες ή πλαστικές σακούλες για να βοηθήσουμε στη μείωση απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.


Κυκλοφορούμε με μπουκάλι νερού που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε παραπάνω από μια φορά, κατά προτίμηση μεταλλικό.


Ψάχνουμε στο διαδίκτυο για μεταχειρισμένα προϊόντα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση.


Τα παλιά μπουκάλια κέτσαπ ή μουστάρδας μπορούν να χρησιμευθούν στην αποθήκευση σπιτικής σάλτσας κ.λπ.




Καθαρίζουμε διεξοδικά τα χρησιμοποιημένα αλουμινένια κουτάκια από κονσερβοποιημένες σούπες και τα μεταμορφώνουμε σε μολυβοθήκες.


Χρησιμοποιούμε και τις δύο πλευρές του χαρτιού όταν εκτυπώνουμε.


Μεταποιούμε τα παλιά μας ρούχα με το να κόψουμε κάποια τους σημεία ή να προσθέσουμε αξεσουάρ.



Επαναχρησιμοποίηση παιδικών πραγμάτων



Πολλά προϊόντα για παιδιά είναι εύκολο να επαναχρησιμοποιηθούν, και οικογένειες με οικολογική συνείδηση λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση των αποβλήτων μέσω της εύρεσης νέων σκοπών για αυτά τα αντικείμενα, καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν.

Πλαστική συσκευασία χαρτομάντιλων

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θήκη για αντικείμενα του νοικοκυριού, όπως κουμπιά, συνδετήρες και στυλό.

Πλαστικές μπανιέρες

Οι πλαστικές μπανιέρες που χρησιμοποιούνται όταν τα παιδιά είναι ακόμα βρέφη, μπορούν να λειτουργήσουν και ως μέρος αποθήκευσης αντικειμένων μπάνιου ή παιχνιδιών.

Πάνες

Μερικές φορές τα παιδιά δε χρειάζονται πλέον πάνες, αν και το πακέτο δεν έχει αδειάσει. Δε χρειάζεται να τις πετάξουμε. Μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε μαζί με καθαριστικό οικιακής χρήσης, για να καθαρίσουμε με το εσωτερικό μέρος της πάνας, σκονισμένες επιφάνειες και καθρέφτες.

Συσκευασίες παιχνιδιών

Πολλά παιχνίδια για παιδιά είναι συσκευασμένα σε κουτιά από χαρτόνι. Τα κουτιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποθήκευση σχολικών εγγράφων, έργων τέχνης των παιδιών, βιβλίων, ή για είδη γραφείου.

flowmagazine.gr/article/view/Recycling_through_reuse_of_products/category/environment

Δημοσίευση σχολίου

 
Top