0

ΠΡΟΣΟΧΗ

Το θειάφι είναι μια εύφλεκτη ουσία η οποία παράγει έντονο καπνό και μυρωδιά. Πραγματοποιήστε την διαδικασία σε καλά αεριζόμενο χώρο και υπ’ ευθύνης σας. Δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε σας συμβεί.

Για την ακρίβεια δεν είναι όπως τα σπίρτα που γνωρίζουμε σήμερα, αλλά έχουν παρόμοια χρήση, για να μεταφέρουμε φωτιά/φλόγα. Θα χρειαστούμε μικρά ξυλαράκια (πχ από μικρά κλαδιά) και θειάφι. Θειάφι μπορούμε να βρούμε σε όλα τα καταστήματα με γεωργικά υλικά, καθώς χρησιμοποιείτε πολύ στην γεωργία. Μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή.

Σε ένα δοχείο βάζουμε μια μικρή ποσότητα θειάφι και το ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσει. Δεν βάζουμε το θειάφι κοντά σε φλόγες, καθώς είναι εύφλεκτο και μπορεί να αρχίσει να καίγεται, απελευθερώνοντας μεγάλες ποσότητες καπνού, τον οποίο δεν κάνει να τον εισπνεύσετε. Όταν λιώσει βουτάμε την άκρη του ξύλου και το αφήνουμε να κρυώσει. Το θειάφι είναι αρκετά εύφλεκτο και αρπάζει εύκολα φωτιά. Μόλις τοποθετήσουμε το “σπίρτο” μας, πάνω σε έστω και μικρή φλόγα, αυτό θα ανάψει και θα καίει για αρκετή ώρα, αφού θα σιγοκαίει το ξύλο.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO






MEΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ

lykawn.wordpress.com/2011/11/24/%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CF%87%CE%BD%CF%89-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF%CE%BD-18%CE%BF-%CE%B1%CE%B9%CF%8E%CE%BD%CE%B1/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top