0

Μπορει να εχετε ακουσει ή διαβασει αυτους τους δυο ορους σε καποια εφημεριδα ή στο internet.

Tελευταια λογω των παγκοσμιων γεγονοτων, γινονται ολο και πιο ακουστοι. Ειτε λογω των φυσικων φαινομενων ειτε λογω πολιτικων και στρατιωτικων συγκρουσεων, το κινημα των preppers και των survivalists εξαπλωνεται. Μπορει να ειστε και εσεις οι ιδιοι και να μην το εχετε καταλαβει.  Το αν ειναι μοδα ή αναγκη, ο καθενας ας απαντησει ξεχωριστα. Τι ειναι ομως οι preppers και τι οι survivalists; Διαφερουν ή οχι; Οι preppers, πολυ απλα, οπως λεει και η ιδια η λεξη, που βγαινει απο το αγγλικο ρημα prepare(=ετοιμαζω),ετοιμαζονται για καποια μεγαλη φυσικη ή μη καταστροφη. Ειτε ενα μεγαλο σεισμο, ειτε ενα τσουναμι, ειτε αυτα που γραφονται για το 2012. Ο τροπος που το κανουν ειναι να στοκαρουν τροφιμα, νερο, φαρμακα, οπλα, γενικα απαραιτητες προμηθειες για να επιβιωσουν το γεγονος. Αυτο συνεπαγετε οτι χρειαζονται αποθηκευτικο χωρο, χρηματα, καλη οργανωση και αρκετη τυχη. Το λεω αυτο, γιατι ο prepper στην ουσια παιρνει ως δεδομενο, οτι οτιδηποτε και να γινει, αυτος θα παραμενει στο καταφυγιο/σπιτι/”φρουριο” του και δεν θα χρειαστει να φυγει απο εκει. Ακομα και αν διασπειρουν τις προμηθειες τους σε συγκεκριμενα σημεια, δεν ειναι σιγουρο αν και αυτα τα σημεια θα συμπεριλαμβανονται στην εκταση της καταστροφης ή θα εχουν προσβαση ως εκει. Σιγουρα ειναι ετοιμασμενοι καλα και περιμενουν το αναποφευκτο, την οργη της Φυσης ομως δεν μπορεις να την δαμασεις, ουτε και την καταστροφικη μανια του ανθρωπου.




Απο την αλλη οι survivalists, ετοιμαζονται και αυτοι για τους ιδιους λογους και ακομα περισσοτερους, με ενα διαφορετικο τροπο. Μαθαινουν να ζουν μεσα στην Φυση, εξαρτουμενοι απο την ιδια και μονο, οπως ζουσαν παλια οι προγονοι μας. Μαθαινουν τεχνικες επιβιωσης και αναζητουν την τροφη στο δασος και τη θαλασσα. Δεν χρειαζετε να στοκαρουν. Το μονο που θελουν ειναι το σακιδιο τους και ειναι ετοιμοι να φυγουν.

Ακουγετε καλο αλλα και αυτη η περιπτωση εχει τα μειονεκτηματα της. Για να γινεις survivalist θες γνωσεις και εμπειρια που μονο απο ειδικους μπορεις να την παρεις. Χρειαζετε διαβασμα και πρακτικη εφαρμογη και συνεχη εξασκηση. Ακομα το να γινεις survivalist, δεν σημαινει οτι και απολυτα θα σωθεις. Οπως ειπαμε ο survivalist, βρισκει τροφη και καταφυγιο στη Φυση. Δυστυχως ομως την Φυση την εχουμε καταστρεψει σε μεγαλο βαθμο. Δεν θα βρειτε ευκολα ζωα για να κυνηγησετε ακομα και αν ζειτε στην επαρχια. Ακομα και να βρειτε νερο απο καποιο ποταμι, το πιο πιθανον ειναι να ειναι μολυσμενο απο χημικα. Αν ζειτε στη πολη, τα πραγματα μαλλον ειναι ακομα πιο δυσκολα.

Οπως βλεπετε τα πραγματα δεν ειναι απολυτα, ολα ειναι σχετικα, αναλογα με την περιπτωση. Που βρισκεσε, τι ωρα, το μεγεθος και το ειδος της καταστροφης κα. Για μενα η πιο σωστη λυση ειναι να υιοθετησεις και τους δυο τροπους. Εφαρμοζεις οσο μπορεις και τις δυο πρακτικες αλληλοκαλυπτοντας ετσι τα μειονεκτηματα τους. Εισαι ετοιμος για παν ενδεχομενο, καθως οι καιροι που ζουμε δεν ειναι και οι καλυτεροι.

fugazigr
http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top