Όταν μπορούμε να αξιοποιούμε φυσικά προϊόντα τα οποία έχουν μηδενική χρηματική αξία, γιατί να τα αγοράζουμε πανάκριβα που ενδεχομένως, δεν έχουν το σωστό αποτέλεσμα;
Τα διάσημα προϊόντα που πωλούντα στα ράφια, δεν ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που διαφημίζουν,σχεδόν ποτέ, για τον απλούστατο λόγο ότι ο οργανισμός μεταβολίζει το προϊόν. Έτσι, είναι απλά μία ακόμα πρωτείνη, η οποία δεν προσφέρει αυτά για τα οποία πωλείται τόσο ακριβά.
Για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο πρέπει να δώσουμε τροφή στους ινοβλάστες οπότε θα σχηματιστεί η παραγωγή υαλουρονικού.
Μπορούμε, λοιπόν, εμείς οι ίδιοι να προσφέρουμε την τροφή αυτή στους ινοβλάστες μας.
Αγοράζουμε από το κρεοπωλείο καθαρισμένα μοσχαρίσια κόκκαλα, με το μεδούλι, ενδεχομένως κομμένα σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι.
Τα αφήνουμε για 8 ώρες να σιγοβράσουν.
Συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται.
Μετά, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
Όταν κρυώσει τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο.
Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.
Ακόμα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν 95% ασβέστιο και άλλα συστατικά που χρειάζεταο ο οργανισμός.
Σπάμε τα αυγά.
Τα αδειάζουμε από τον κροκό και το ασπράδι. Δεν πετάμε την μεμβράνη.
Τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίξουν ως το βράδυ.
Τα βράζουμε για απολύμανση δέκα λεπτά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
Παίρνουμε τα τσόφλια και τα θρυματίζουμε στο μούλτι τόσο ώστε να γίνουν πούδρα.
Βάζουμε μισό ποτήρι ζωμό με λίγο λεμόνι και μία κουταλιά του γλυκού πούδρας-τσόφλια.
Το μείγμα είναι πολύ βοηθητικό κυρίως για εγγύους και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για όσους έχουν προβλήματα οστεοαρθρίτιδας, αρθρίτιδας κλπ.
Τα διάσημα προϊόντα που πωλούντα στα ράφια, δεν ανταποκρίνονται πραγματικά σε αυτό που διαφημίζουν,σχεδόν ποτέ, για τον απλούστατο λόγο ότι ο οργανισμός μεταβολίζει το προϊόν. Έτσι, είναι απλά μία ακόμα πρωτείνη, η οποία δεν προσφέρει αυτά για τα οποία πωλείται τόσο ακριβά.
Για να ενισχύσουμε το κολλαγόνο πρέπει να δώσουμε τροφή στους ινοβλάστες οπότε θα σχηματιστεί η παραγωγή υαλουρονικού.
Μπορούμε, λοιπόν, εμείς οι ίδιοι να προσφέρουμε την τροφή αυτή στους ινοβλάστες μας.
Αγοράζουμε από το κρεοπωλείο καθαρισμένα μοσχαρίσια κόκκαλα, με το μεδούλι, ενδεχομένως κομμένα σε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό.
Ρίχνουμε μία κουταλιά του γλυκού αλάτι.
Τα αφήνουμε για 8 ώρες να σιγοβράσουν.
Συμπληρώνουμε με νερό όταν χρειάζεται.
Μετά, στραγγίζουμε και κρατάμε τον ζωμό.
Όταν κρυώσει τοποθετούμε τον ζωμό στο ψυγείο.
Πίνουμε ένα ποτήρι καθημερινά.
Ακόμα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τσόφλια αυγών τα οποία περιέχουν 95% ασβέστιο και άλλα συστατικά που χρειάζεταο ο οργανισμός.
Σπάμε τα αυγά.
Τα αδειάζουμε από τον κροκό και το ασπράδι. Δεν πετάμε την μεμβράνη.
Τα γυρίζουμε ανάποδα να στραγγίξουν ως το βράδυ.
Τα βράζουμε για απολύμανση δέκα λεπτά.
Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Την άλλη μέρα τα βάζουμε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
Παίρνουμε τα τσόφλια και τα θρυματίζουμε στο μούλτι τόσο ώστε να γίνουν πούδρα.
Βάζουμε μισό ποτήρι ζωμό με λίγο λεμόνι και μία κουταλιά του γλυκού πούδρας-τσόφλια.
Το μείγμα είναι πολύ βοηθητικό κυρίως για εγγύους και θηλάζουσες μητέρες, αλλά και για όσους έχουν προβλήματα οστεοαρθρίτιδας, αρθρίτιδας κλπ.
Δημοσίευση σχολίου