0

Από τις 30 Νοεμβρίου ένα ρομπότ θα περιφέρεται στους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων του μεγάλου και πολυσύχναστου διεθνούς αεροδρομίου Schiphol του 'Αμστερνταμ, δίνοντας πληροφορίες στους επιβάτες και βοηθώντας τους να προσανατολισθούν και να πάνε εκεί που θέλουν.


Το πείραμα θα διαρκέσει μια εβδομάδα και εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Spencer», με τη συμμετοχή πέντε χωρών, για τη χρήση ρομπότ σε αεροδρόμια. Μετά το πιλοτικό πρόγραμμα, από όπου θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα κατά τις επαφές του ρομπότ με το κοινό, θα γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές στο λογισμικό του, ώστε τον Μάρτιο του 2016 να γίνει το πραγματικό τεστ του.

Το ρομπότ θα κατευθύνει τους επιβάτες, πού θα βρουν καροτσάκια για τις αποσκευές τους, πού βρίσκεται το ανταλλακτήριο συναλλάγματος ή μια συγκεκριμένη πύλη αναχώρησης.
Η πρωτοβουλία για την ύπαρξη ενός τέτοιου ρομπότ ήρθε από την ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM, που έχει προσέξει πόσοι αρχάριοι επιβάτες χάνουν την πτήση τους, απλούστατα επειδή χάνονται μέσα στο πολύβουο αεροδρόμιο. Το ρομπότ, που έχει προγραμματισθεί να είναι πολύγλωσσο, θα μπορεί να κρατά και παρέα σε κάποιον που έχασε την πτήση του και πρέπει να περιμένει την επόμενη.
Παγκόσμια Ρομποτική Έκθεση στην Κίνα.





Η Παγκόσμια Ρομποτική Συνδιάσκεψη και Έκθεση, που πραγματοποιείται στο Πεκίνο, αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία να δει κανείς πόσο έχουν εξελιχθεί τα ρομπότ πλέον και ειδικότερα πόσο ποντάρει σε αυτά η Κίνα για το μέλλον. Στην εκδήλωση συμμετέχουν πάνω από 120 εταιρείες, 100 ειδικοί και 12 διεθνείς οργανισμοί. Μεταξύ άλλων, η κινεζική HIT Robot Group παρουσίασε αυτόνομα ρομπότ σε μέγεθος παιγνιδιού, αλλά φονικού, αφού μεταφέρουν εκτοξευτές χειροβομβίδων και πολυβόλα. Προορίζονται για αντιτρομοκρατική δράση, αν και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο να πέσουν στα χέρια των τρομοκρατών.
Η ίδια εταιρεία παρουσίασε και δύο άλλα ρομπότ, ένα που ανιχνεύει χημικά αέρια στο περιβάλλον και ένα που κάνει τον πυροτεχνουργό για ύποπτες βόμβες. Και τα τρία αυτά ρομπότ συνεργάζονται μεταξύ τους ως ομάδα, αν χρειαστεί.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ρομποτικής, η Kίνα είναι ήδη η μεγαλύτερη αγορά για βιομηχανικά ρομπότ στον κόσμο, αν και η Ιαπωνία παραμένει η χώρα με τα περισσότερα ρομπότ γενικά.


newsbeast.gr
pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr/2015/11/blog-post_908.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top