0
Φτιάξτε μόνοι σας τα «ακριβά» αρωματικά μαντηλάκια… με λιγότερο από ένα ευρώ! Γιατί να πληρώσετε για μαντηλάκια με χημικές ουσίες και να μην αποκτήσετε τα δικά σας, με τη βοήθεια του ξυδιού και του υγρού σαπουνιού των πιάτων; Βάλτε και μια «πινελιά» από ένα αιθέριο έλαιο και καθαρίστε το σπίτι με μαντηλάκια που θα έχουν την αγαπημένη σας μυρωδιά στα. Έτσι, θα προστατευτείτε σχεδόν ανέξοδα από τα μικρόβια, θα προστατεύσετε το περιβάλλον και θα απαλλαχθείτε μια και καλή από τα βακτήρια του σπιτιού!


Για σπιτικά μαντηλάκια καθαρισμού… ακολουθήστε τις οδηγίες:

Παίρνουμε ένα παλιό μεγάλο δοχείο του καφέ με πλαστικό καπάκι και το βάφουμε εξωτερικά με ένα σπρέι (προαιρετικά).
Κόβουμε το ρολό του χαρτού κουζίνας στη μέση, χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι με δόντια και το βάζουμε μέσα στο δοχείο. Καλό είναι να αγοράσουμε ένα ρολό καλής ποιότητας, όπως είναι το καπιτονέ, γιατί αλλιώς όταν τραβάμε το μαντηλάκι… θα κόβεται στα δυο.
Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σε ένα μπολ: 1/2 φλιτζάνι ξίδι με 1/4 φλιτζάνι νερό, 1 κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι για τα πιάτα και 1/4 φλιτζανιού οινόπνευμα. Παράλληλα, μπορούμε να προσθέσουμε και 10 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της επιλογής μας, ώστε να μυρίζει τέλεια.
Σιγά-σιγά ρίχνουμε το υγρό πάνω από το χαρτί κουζίνας, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τις πετσέτες να απορροφήσουν το υγρό για 4 ώρες έως και όλο το βράδυ. Μετά, ανοίγουμε το καπάκι και αφαιρούμε προσεχτικά τον κύλινδρο που βρίσκεται στο κέντρο του ρολού.
Αργότερα, παίρνουμε μια καρφίτσα και τρυπάμε στο κέντρο το καπάκι… σε σχήμα κύκλου και με ένα ψαλίδι σχεδιάζουμε ένα μικρό κυκλάκι στο κέντρο, ώστε να περνάει από μέσα το χαρτί.
Κλείνουμε το καπάκι και έχουμε τα δικά μας μαντηλάκια καθαρισμού! Σε περίπτωση που το ρολό είναι μεγαλύτερο, θα χρειαστούμε τη διπλή ποσότητα από το καθαριστικό μείγμα.
Tip: Κάθε φορά που στεγνώνουν τα μαντηλάκια, αρκεί να ρίξουμε μερικές σταγόνες νερού ή επιπλέον διάλυμα μέσα στο δοχείο και θα ξαναγίνουν σαν καινούργια!

Δείτε παρόμοιο βίντεο:


flowmagazine.gr
http://ellaniapili.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top