0
Στην αγορά υπάρχουν διάφορα βοηθήματα βαφής που σας επιτρέπουν να κάνετε οποιαδήποτε επιφάνεια να μοιάζει με ξύλο, αντιγράφοντας τα νερά του ξύλου. Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει με αυτά τα εξαρτήματα είναι ότι είναι φτιαγμένα για επίπεδες επιφάνειες.



Μια πολύ απλή λύση για να μπορέσετε να κάνετε μια σωλήνα PVC να μοιάζει με ξύλο είχε ο χρήστης Zaphod42 στο Instructables, δημιουργώντας απλώς με μια ράσπα ψεύτικα νερά ξύλου και μετά απλώς βάφοντας πάνω με λαδομπογιά.





Η ράσπα θα χαράξει το PVC, και με λίγη προσοχή μπορείτε να κάνετε πολύ όμορφα "νερά" ξύλου. Πριν τη ράσπα είχε προηγηθεί γυαλοχαρτάρισμα όλου του PVC για να γίνει πιο άγρια η επιφάνεια και να πιάσει καλύτερα το χρώμα.


Τα σημεία που θα πρέπει να δώσετε προσοχή είναι ότι πρώτον δεν είναι καλό να εισπνέετε σκόνη από PVC, γιαυτό φοράτε μάσκα, και δεύτερον ότι το PVC επειδή δεν είναι πορώδης επιφάνεια, δεν πιάνει καλά η βαφή αν δεν έχει προηγηθεί αστάρι, ακόμα και με αγρίεμα. Ο χρήστης χρησιμοποίησε καλλιτεχνική λαδομπογιά, που έχει αρκετά καλή πρόσφυση σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες, αλλά ίσως και πάλι χρειαστεί κάποιο είδος ασταριού για μόνιμα αποτελέσματα, ειδικά αν χρησιμοποιήσετε διαφορετικό χρώμα.


http://www.supereverything.gr/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top