0

Μπορεί να είστε εξοικειωμένοι με το καλοκαιρινό απολαυστικό και δροσιστικό ποτό του ιβίσκου που είναι γνωστό ως «ξινό τσάι» στο Ιράν. Ωστόσο, αυτή η ευχάριστη γεύση του με το βαθύ κόκκινο χρώμα έχει επίσης ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία, ειδικά για εκείνους που αναζητούν την υποστήριξη της καρδιαγγειακής υγείας. Σε περίπτωση που έχετε ένα φυτό ιβίσκου στο σπίτι σας μπορείτε εύκολα ετοιμάσετε τσάι από τα άνθη του. Έχετε επίσης την επιλογή να αγοράσετε εκχυλίσματα ιβίσκου από ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.

Καταπολεμά τον καρκίνο. Ο ιβίσκος είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το τσάι είναι ένα φυσικό προληπτικό μέτρο κατά του καρκίνου.

Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης. Τα αντιοξειδωτικά στον ιβίσκο είναι παρόμοια με εκείνα που βρέθηκαν στο κόκκινο κρασί. Η καρδιά παραμένει υγιής, δεδομένου ότι βοηθά στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Θεραπεύει τη γρίπη. Ο ιβίσκος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και έτσι έχει τη δυνατότητα να θεραπεύσει λοιμώξεις κρυολογήματος, όπως πονόλαιμο, βήχα και πονοκέφαλο.

Χαρίζει ενέργεια. Καθώς τα αντιοξειδωτικά του ιβίσκου βοηθούν στην αποκατάσταση των ελευθέρων ριζών, τα επίπεδα της ενέργειάς σας ανεβαίνουν με φυσικό τρόπο.

Θεραπεύει τις εξάψεις. Για τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης επωφεληθείτε από τον ιβίσκο. Πράγματι, μπορεί να λειτουργήσει κατευναστικά και ηρεμιστικά.




Επιβραδύνει τη γήρανση. Τα αντιοξειδωτικά του φυτού όχι μόνο βοηθούν στην καταπολέμηση του καρκίνου, αλλά και επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων σας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι το μυστικό της αιώνιας νεότητας.

Θεραπεύει την ακμή. Ο ιβίσκος έχει πολλές φυσικές αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βιταμίνη C, που μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη της ακμής και ακόμη να καθαρίσει τα σημάδια της.


Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.Ένα από τα κύρια οφέλη για την υγεία σας είναι ότι ο ιβίσκος συμβάλλει στη βελτίωση του επιπέδου του ανοσοποιητικού συστήματος στο σώμα σας.

Επιταχύνει τον μεταβολισμό. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για το πεπτικό σύστημα. Και καθώς ο ιβίσκος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C επιταχύνει τις διαδικασίες του μεταβολισμού.

Διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος. Σύμφωνα με την αρχαία αφρικανική ιατρική, τα εκχυλίσματα ιβίσκου ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματος το καλοκαίρι.

Σκουραίνει τα μαλλιά. Το λάδι ιβίσκου μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να σκουρύνετε το χρώμα των μαλλιών σας. Στην πραγματικότητα, είναι φυσικό φάρμακο ενάντια στο γκριζάρισμα των μαλλιών.

http://www.flowmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top