0

Ο απλούστερος και οικονομικότερος τύπος τέτοιων κατασκευών, που ειδικά αν χρησιμοποιήσετε μεταχειρισμένες ευρωπαλέτες σε καλήκατάσταση, τις οποίες θα βρείτε ακόμη και δωρεάν σε κάποιακαταστήματα που τις χρησιμοποιούν για την μεταφορά προϊόντων τους (μάντρες οικοδομών, φυτώρια, σούπερ μαρκετς, χρωματοπωλεία κλπ) θα σας κοστίσει ελάχιστα και για την ακρίβεια μόνο όσο κοστίζει λίγη μπογιά και μερικάεπιπλέον κομμάτια ξύλου/λεπτές σανίδες για να καλύψετε περιμετρικά το κάτωμέρος της κατασκευής έτσι ώστε να μην είναι καν εμφανές ότι έχει δημιουργηθεί απόπαλέτες.


Ασφαλώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μορφής και μεγέθους παλέτες όμως οιβαρέου τύπου ευρωπαλέτες είναι, γενικά, οι καταλληλότερες για κατασκευέςκαθισμάτων-κρεβατιών, λόγω του βάρους τους που τις κρατούν …ακούνητες χωρίς κάποια επιπλέον στήριξη-στερέωση, είναι δε ο τύπος παλέτας που ακριβώς εξαιτίας τηςαντοχής της επαναχρησιμοποιείται και είναι εύκολο να τις βρείτεμεταχειρισμένες άρα και φτηνότερες. Για την συγκεκριμένη κατασκευή θα χρειαστείτε 4 τέτοιες, ακριβώς ίδιου μεγέθους, παλέτες. Τοποθετείστε τις 2 την μία δίπλα στην άλλη και άλλες 2 ακριβώς από πάνω τους. Αν θέλετε μπορείτε και να τις καρφώσετε μεταξύ τους σε κάποια σημεία με απλές πρόκες, αν και το βάρος τους είναι τέτοιο που πολύ δύσκολα θα μετακινηθούν.




Καρφώστε, με απλές πρόκες, κομμάτια από λεπτές σανίδες περιμετρικά στο κάτω μπροστινό μέρος. Θα βρείτε τέτοια ξύλα σε όλα τα καταστήματα με είδη ξυλείας –ξυλουργεία, ενώ εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύλα-σανίδες που θα βγάλετε-ξεκαρφώσετε από μια άλλη παλέτα. Αν πρόκειται για καναπέ-κρεβάτι που θα τοποθετηθεί σε γωνία, καλύψτε με σανίδες μόνο τις εμφανείς πλευρές της κατασκευής, ενώ καρφώνοντας μεταξύ τους σε τετράγωνο-παραλληλόγραμμοσχηματισμό μερικά ακόμη ξύλα-σανίδες, μπορείτε να φτιάξετε ένα τραπεζάκιεφαπτόμενο του καναπέ δημιουργώντας έτσι μια ολοκληρωμένο «καθιστικό» εξωτερικού χώρου και μια γωνιά για πραγματική …χαλάρωση στο μπαλκόνι ή στηναυλή σας με πραγματικά ελάχιστο κόστος. Βάψτε τα ξύλα σε όποια απόχρωση θέλετε και για στρώμα σε έναν τέτοιο καναπέ-κρεβάτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι χοντρό αφρολέξ κομμένο στις ανάλογες διαστάσεις που θα ντύσετε με οποιοδήποτε ύφασμα, μεγάλου μεγέθους μαξιλάρια, παλιά παπλώματα που θαδιπλώσετε στο κατάλληλο μέγεθος και επίσης θα ντύσετε με ύφασμα ή έναστρωματάκι που πιθανόν ήδη έχετε από ένα κρεβάτι-ράντζο κλπ.



lovelygreens.com
ftiaxno-monos-mou.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top