0

Μ ηδενικό κόστος, εκτός κι αν αντί για γυάλινες άδειεςσυσκευασίες από οποιοδήποτε τρόφιμοχρησιμοποιήσετε βάζα ή απλές διαφανείς γυάλες που ακόμη κι αυτές όμως σε πολυκαταστήματα ειδών σπιτιού θα τις βρείτε σε πολύ οικονομικές τιμές.

Τα μόνο που επιπρόσθετα θα χρειαστείτε είναι φύλλα δέντρων, κόλλα χειροτεχνίας (ατλακόλ) κι ένα πινέλο.



Το μοναδικό σημείο που μπορεί να ...πάει στραβά είναι ηεπιλογή των φύλλων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους μαραμένα ή σχεδόν ξερά φύλλα δέντρων, οποιουδήποτε σχήματος αν και ωραιότερο θα βγει μεπλατιά και δαντελωτά στις άκρες φύλλα, απλώς δεν θα πρέπει να έχουν έντονα-χοντρά νεύρα, γιατί τότε δεν θαστέκονται-εφάπτονται πάνω στο γυαλί και όση κόλλα και να βάζετε θα ξεκολλούν.
Πριν τα χρησιμοποιήσετε κι αν δεν βρείτε φύλλα σεδιάφορες αποχρώσεις του πρασινοκαφέ, μπορείτε και ναβάψετε ή να τονίσετε το χρώμα ορισμένων με μερικές πινελιές ακρυλικής μπογιάς.

Απλώνετε μια μικρή ποσότητα κόλλας στο γυαλί και το μέσα μέρος των φύλλων και τα κολλάτε έτσι που το ένα ναεπικαλύπτει ελαφρά το άλλο και τελικώς να καλυφθεί τομεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του βάζου. Περνάτε μεκόλλα και την εξωτερική επιφάνεια των φύλλων, αλλά χωρίς να ...υπερβάλλετε στην ποσότητα.
Αφήνετε να στεγνώσουν εντελώς (θα χρειαστούν αρκετέςώρες ακόμη και μέρες ανάλογα με το είδος των φύλλων και την ποσότητα της κόλλας που θα χρησιμοποιήσετε, τα φύλλα σε σχέση με ανάλογες κατασκευές από ύφασμα, χαρτί κλπ. αργούν πολύ παραπάνω να απορροφήσουν πλήρως την κόλλα) και στην συνέχεια περνάτε 3-4 χέριαπροστατευτικό βερνίκι ή σπρέϋ που θααδιαβροχοποιήσει την επιφάνεια του βάζου.




Είναι μια πολύ απλή αλλά ιδιαίτερα όμορφη φθινοπωρινή - χειμερινή κατασκευή, εκτός από κηροπήγιο μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και ως βαζάκι για λουλούδια και κατάλληλη για να διακοσμήσετε βοηθητικά τραπέζια, τον χώρο του τζακιού ή όποιο άλλο σημείο θέλετε αλλά και τα χειμωνιάτικα τραπέζια σας, ενώ φυσικά μετά τηνολοκλήρωσή της μπορείτε να την διακοσμήσετε με πρόσθετα ταιριαστά στοιχεία ως σκοινί, διακοσμητικό χόρτο, λινάτσα κλπ.


Tip: Όταν πρόκειται για τέτοιες απλές και οικονομικές κατασκευές μην φτιάχνετε ποτέ μόνο ένακομμάτι, εκτός και εάν είναι μεγάλου μεγέθους. Ένα μόνο του τέτοιο κηροπήγιο, σε οποιοδήποτε σημείο, το πιο πιθανό είναι ότι θα "χαθεί" στο σύνολο ενός χώρου ενώ 2-3 μαζί και θα διακοσμήσουνομορφότερα αλλά και τα ίδια θα αναδειχθούν καλύτερα.





soulouposeto.gr/2014/09/die.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top