0

Εξαιρετικά απλά στον τρόπο δημιουργίας τους αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακά διακοσμητικάκηροπήγια, ιδανικά για καλοκαιρινέςδιακοσμήσεις.
Εκτός από διαφανείς γυάλες ή βάζα καιχαμηλά κεριά, θα χρειαστείτε άμμο καιχρώμα ζαχαροπλαστικής.

Κατ΄αρχήν ξεπλύντε την άμμο κάτω απόνερό, αφού την τοποθετήσετε σε τουλουπάνι ή πολύ λεπτό τούλι και "απλώστε" την στον ήλιο να στεγνώσει εντελώς.


Χωρίστε την άμμο σε τρία μέρη και τοποθετήστε την σε τρίαγυάλινα δοχεία. (Το χρώμα ζαχαροπλαστικής δεν βάφει το γυαλί όπως θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί σε ένα π.χ πλαστικόδοχείο).

Προσθέστε στο πρώτοδοχείο 10-15 σταγόνεςχρώμα ζαχαροπλαστικής όποιας απόχρωσης έχετε επιλέξει. Ανακατέψτε πολύ καλά και για αρκετή ώρα με ένα κουτάλι ή και με ταχέρια σας στην αρχή, έως ολόκληρη η ποσότητα της άμμου χρωματιστεί ομοιόμορφα. Η ακριβής ποσότητα χρώματος που χρειάζεστε εξαρτάται ασφαλώς και από τηνποσότητα άμμου, κάντε μια πρώτη δοκιμή και εάν η απόχρωση προκύπτει πιο σκούρα από όσο θέλετε προσθέστε λίγη άμμο στην αντίθετη περίπτωση λίγες ακόμη σταγόνες χρώματος.

Στο δεύτερο δοχείο θα προσθέσετε λίγολιγότερο χρώμα και με την ίδια ακριβώς διαδικασία θα δημιουργήσετε μια ποσότητα άμμου ελαφρά πιοανοιχτής απόχρωσης από την πρώτη.
Το ίδιο ακριβώς θα κάνετε και στην άμμο του τρίτου δοχείου, μεακόμη λιγότερο χρώμα, ώστε τελικώς να είστε έτοιμοι ναγεμίσετε τις γυάλες-κηροπήγια με τρεις διαφορετικές αλλάπαρεμφερείς αποχρώσεις άμμου.
Σε χαμηλά βάζα τοποθετήστε αρχικά μια μικρή ποσότητα άμμου, ακουμπήστε το κερί και στην συνέχεια γεμίστε μεδιαδοχικά στρώματα άμμου και των τριών αποχρώσεων. Σεψηλότερες γυάλες-βάζα γεμίστε πρώτα με διαδοχικές στρώσεις άμμου, περίπου έως την μέση, ακουμπήστε το κερί καισυνεχίστε να γεμίζετε χρησιμοποιώντας εναλλάξ άμμο και τωντριών αποχρώσεων και μέχρι του σημείου που πάνω από την άμμο θα διακρίνεται ένα μικρό μόνο μέρος του κεριού. Για ναδιευκολυνθείτε στο γέμισμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα μικρό χωνί.
Σε super markets θα βρείτε χρώματα ζαχαροπλαστικήςστις βασικές αποχρώσεις (κόκκινο, κίτρινο, μπλε, πράσινο) με τα οποία μπορείτε να χρωματίσετε άμμο σε πολλούς διαφορετικούς παλ τόνους κάθε απόχρωσης, ανάλογα με την ποσότητα χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε, ενώ ενδιάμεσα στην χρωματισμένη άμμο μπορείτε να παρεμβάλλετε στρώσεις με άμμο στην φυσική της απόχρωση, άσπρο πολύ ψιλό χαλικάκι κλπ.

Το τελικόαποτέλεσμα βασίζει τηνκαλαισθησία του όχι μόνο στιςαποχρώσειςαλλά και στοντρόπο που έχειτοποθετηθεί το κερί, χωρίς δηλαδή να έχει απλώς "χωθεί" στο ήδηγεμισμένο με άμμο βάζο. Γι΄αυτό και αν δεν θέλετε ναχαλάσετε αυτήν την εικόνα αλλά και τους σχηματισμούςτης άμμου όταν χρειαστεί να το αλλάξετε, χρησιμοποιήστε κατά την δημιουργία της κατασκευές ένα ποτηράκι μέσα στο οποίο θα τοποθετείτε κάθε φορά καινούργιο κερί.soulouposeto.gr/2015/06/blog-post_21.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top