1
Το κρεμαστό αυτό φωτιστικό είναι απλό, χαρούμενο και νεανικό.

Για να το κατασκευάσετε θα χρειαστείτε:

- Ένα μεταλλικό κονσερβοκούτι (ή ένα δοχείο από καφέ)

- Ένα ντουί κρεμαστού φωτιστικού

- 40 με 50 ξυλομπογιές (2 κουτιά περίπου των 24 τεμαχίων)

- Κόλλα (χαρτόκολλα ή ξυλόκολλα που γίνεται διαφανής όταν στεγνώσει)

- Ένα πινέλο για να απλώσετε την κόλλαΣτη βάση του μεταλλικού δοχείου, θα πρέπει να ανοίξετε μία τρύπα (λίγο μεγαλύτερη από 4 εκατοστά) ώστε να χωρέσει το εξάρτημα της λάμπας.Βήμα 1: Με το πινέλο απλώστε αρκετή κόλλα στην περίμετρο του δοχείου. Στη συνέχεια τυλίξτε γύρω από το δοχείο μια ταινία από χαρτί. Η τοποθέτηση του χαρτιού είναι προαιρετική αλλά βοηθάει πολύ, στο να κολλήσουν γρηγορότερα και ευκολότερα οι ξυλομπογιές πάνω στον κύλινδρο.Βήμα 2: Βάλτε κόλλα πάνω στην επιφάνεια του χαρτιού και κολλήστε σταδιακά τις ξυλομπογιές, ακολουθώντας τη σειρά των χρωμάτων του ουράνιου τόξου.

Βήμα 3: Καλύψτε όλο το κονσερβοκούτι με τις ξυλομπογιές.


Βήμα 4: Περιμένετε λίγη ώρα ώστε να κολλήσουν καλά οι ξυλομπογιές. Στη συνέχεια, κρεμάστε το φωτιστικό περνώντας το ντουί μέσα από την τρύπα του μεταλλικού δοχείου.Σημείωση 1: Το συγκεκριμένο φωτιστικό είναι κατάλληλο για στοχευμένο ή χαμηλό φωτισμό καθώς περιορίζει αρκετά το φώς.

Σημείωση 2: Για μεγαλύτερο φινίρισμα, πρέπει να κολλήσετε και δεύτερη σειρά από ξυλομπογιές, ώστε να μην φαίνονται οι σχισμές ανάμεσα στις ξυλομπογιές.

http://www.decobook.gr


Δημοσίευση σχολίου

 
Top