0
Οι άνθρωποι σιγά-σιγά θα αρχίσουν να έχουν σεξουαλικές δραστηριότητες με ρομπότ, κάτι που θα θεωρείται φυσιολογικό μέχρι το 2070.


Σύμφωνα με την Δρ Helen Driscoll, ειδική στην ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Sunderland, το «tech – sex», προχωρά με τόσο γρήγορους ρυθμούς, που μέσα σε έναν αιώνα οι φυσικές σεξουαλικές σχέσεις θα φαίνονται παλιομοδίτικες.

Όπως εξηγεί, «αν σκεφτούμε το κοινωνικό πλαίσιο του σεξ 100 χρόνια πριν, είναι προφανές ότι ήδη τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά και γρήγορα. Όσο η εικονική πραγματικότητα γίνεται ρεαλιστική και είναι σε θέση να μιμηθεί ή ακόμα και βελτιώσει τις σεξουαλικές εμπειρίες, είναι κατανοητό ότι κάποιοι θα επιλέξουν αυτό το «τέλειο ανθρώπινο ον» για σύντροφο τους».




Παραμένουν, ωστόσο, κάποια ερωτήματα για το αν η εικονική σχέση με ένα ρομπότ μπορεί να ικανοποιήσει την ανθρώπινη ανάγκη για σχέση.

Επί του παρόντος, η έλλειψη της ανθρώπινης επαφής θα μπορούσε να είναι επιβλαβής. Οι άνθρωποι είναι φυσικά κοινωνικοί και η έλλειψη της ανθρώπινης επαφής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μοναξιά, η οποία συνδέεται με διάφορα προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας.

Μακροπρόθεσμα όμως, σύμφωνα με την Δρ Driscoll, η τεχνολογία μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα.


http://techit.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top