Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό με υπέροχο άρωμα και με πολλές ευεργετικές ιδιότητες.
Είτε χρησιμοποιείτε στα τρόφιμα είτε στα καλλυντικά.
Το κακάο στη συγκεκριμένη συνταγή εκτός από τις καλλυντικές του ιδιότητες, θα μας δώσει και το χρώμα του.
Πάμε να δούμε τη συνταγή:
Για:
500gr ελαιόλαδο
67.63gr NaOH (για 0% υπερλίπανση)
ή
64.25gr NaOH (για 5% υπερλίπανση)
157.80gr Νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κακάο
1-2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Προαιρετικά μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας (προσοχή ρωτήστε για τις αντενδείξεις)
Αφού έχει ανακατευτεί υλιό μας και είναι έτυμο να μπει στα καλούπια, περνούμε μια μικρή ποσότητα από το υλικό μας και το ρίχνουμε σε ένα μικρό σκεύος, προσθέτουμε το κακάο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού το κακάο. Το χρώμα τώρα είναι καφέ.
Στο υπόλοιπο υλικό μας ρίχνουμε την κανέλα.
Προαιρετικά για να ενισχύσουμε το άρωμα ρίχνουμε 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο κανέλας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Γεμίζουμε το καλούπι(-α) με το μείγμα, που έχουμε ρίξει την κανέλα. (Προσέχουμε να αφήσουμε χώρο για το μείγμα με το κακάο).
Ρίχνουμε το μείγμα με το κακάο στο καλούπι.
Τώρα, δεν ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα μείγματα, απλά κάνουμε μικρές κινήσεις με την κουτάλα μας έτσι ώστε να είναι διακριτά τα όρια των δύο χρωμάτων.
Το σαπουνάκι μας θα μοιάζει σας κέικ με σοκολάτας.
Το άρωμα και το χρώμά του είναι υπέροχα σας διαβεβαιώ. Μια δοκιμή θα σας πείσει.
http://www.botanologika.gr
Δημοσίευση σχολίου