0

Στο παρακάτω βίντεο, βλέπουμε πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα καταφύγιο με τέντα, σε σχήμα Α. Εύκολο στο στήσιμο, πρακτικό, με μικρό βάρος στα υλικά και ιδιαίτερα χρήσιμο. Μερικές επισημάνσεις.

Όπως βλέπουμε και στο βίντεο, το πιάσιμο της τέντας, γίνεται με κάποια εξαρτήματα (αντί για αυτά, μπορείτε να βάλετε απλές πέτρες, το έχω δείξει σε άλλη ανάρτηση). Αποφεύγει να πιάσει το σχοινί στα κρικάκια, που συνήθως υπάρχουν στις τέντες, καθώς είναι τα “αδύνατα” σημεία μιας τέντας. Ένας ισχυρός αέρας ή έστω πιο ήπιος, που θα κρατήσει για αρκετή ώρα, φτάνει για να σκίσει την τέντα σε αυτά τα σημεία, ειδικά όταν δένονται απευθείας στα πασαλάκια, χωρίς κάποιο ελαστικό σχοινί. Έτσι η τέντας μας θα κρατήσει για πολύ περισσότερο καιρό.

ΔΕΙΤΕ ΤO VIDEO






Η συγκεκριμένη τέντα, έχει στο εσωτερικό της, μια ανακλαστική επιφάνεια, η οποία κρατά το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας στο εσωτερικό της. Αυτό την κάνει ιδανική σε περίπτωση που δεν θα ανάψουμε φωτιά, ή δεν μπορούμε. Σε αυτή την περίπτωση όμως, θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στο ύψος της τέντας. Όταν δεν έχουμε φωτιά, η μόνη πηγή θερμότητας είναι το σώμα μας, η οποία δεν είναι ιδανική για να ζεσταίνει οποιοδήποτε χώρο. Συνεπώς θα πρέπει να φροντίσουμε το εσωτερικό του καταφύγιου μας, να είναι το δυνατόν ελάχιστο. Αυτό επιτυγχάνεται χαμηλώνοντας το ύψος του ανοίγματος στο εμπρός μέρος και φυσικά “σφραγίζοντας” καλά την είσοδο του, με ένα δεύτερο πλαστικό κομμάτι, όπως και στο βίντεο.

Με την χρήση του δίποδου, αποφεύγουμε να τοποθετήσουμε πάσσαλο και σχοινί, μπροστά στην είσοδο μας. Έτσι η πρόσβαση στο καταφύγιο, είναι πιο εύκολη και μας επιτρέπει να ανάψουμε μια μικρή φωτιά, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό. Το δίποδο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να κρεμάσουμε κάποιο εξοπλισμό (πχ ένα φακό, για να έχουμε φως ακριβώς μπροστά μας).

Απαραίτητο, είναι να φτιάξουμε ένα κανάλι/σκάμμα για τα νερά της βροχής, ώστε να φεύγουν γύρω από το καταφύγιο, καθώς χωρίς πάτο, θα περάσουν στο εσωτερικό. Μπορούμε φυσικά να βάλουμε έναν πάτο με ένα απλό νάϋλον, το οποίο θα είναι ενιαίο και θα χρησιμεύει και σαν πόρτα. Εννοείτε ότι στο εσωτερικό, θα φτιάξουμε “αυτάκια” στο νάυλον, ώστε το νερό να περνά από κάτω και όχι από πάνω.

https://lykawn.wordpress.com/2015/08/15/%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B1/

Δημοσίευση σχολίου

 
Top