0
Νέες οθόνες για οικιακούς και επαγγελματικούς χρήστες με την πρωτοποριακή τεχνολογία SoftBlue, παρουσίασε η Philips μέσω της αντιπροσώπου εταιρείας MMD. Η τεχνολογία SoftBlue προστατεύει τα μάτια και μειώνει την κόπωσή τους, περιορίζοντας τις επιπτώσεις της έκθεσης στο μπλε φως, χωρίς να θυσιάζει την πιστότητα και την ποιότητα του αρχικού χρώματος. Έτσι, οι χρήστες απολαμβάνουν τόσο την καλή υγεία των ματιών τους όσο και την επαγγελματικού επιπέδου πιστότητα χρωμάτων. Οι νέες SoftBlue οθόνες για οικιακή χρήση (E-Line) βρίσκονται ήδη στα καταστήματα, ενώ οι SoftBlue οθόνες για επαγγελματίες (P-Line) αναμένονται το φθινόπωρο.



Σχολιάζοντας τη νέα σειρά οθονών με τεχνολογία SoftBlue, ο Thomas Schade, Αντιπρόεδρος EMEA της MMD, αναφέρει: «Η νέα αυτή τεχνολογία είναι αντιπροσωπευτική της δέσμευσης της MMD να φροντίζει την υγεία και ευεξία των χρηστών, ενώ ταυτόχρονα να παρέχει εξαιρετική, πολύχρωμη εικόνα για μέγιστη παραγωγικότητα. Οι μελέτες δείχνουν πως το μπλε φως των οθονών LED μπορεί να βλάψει τα μάτια και να επηρεάσει την όραση, παρόλα αυτά όλοι μας περνάμε όλο και περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες και εκθέτουμε συνεχώς τα μάτια μας σε δυνητικά επιβλαβείς ακτίνες. Η νέα τεχνολογία SoftBlue έχει αποδειχθεί ότι περιορίζει τον κίνδυνο αυτό. Διαθέτει πιστοποίηση από τους διεθνείς οργανισμούς δοκιμών SGS Labs και TUV Rheinland ότι μειώνει το μπλε φως και προστατεύει τα μάτια.»



Αφαιρώντας το επιβλαβές μπλε φως

Οι νέες οθόνες με τεχνολογία Philips SoftBlue προσεγγίζουν με νέο, διαφορετικό τρόπο την πρόκληση αφαίρεσης του επιβλαβούς μπλε φωτός. Σε αντίθεση με τις μεθόδους που βασίζονται σε φίλτρα, για παράδειγμα ένα γυαλί μπροστά στην οθόνη ή anti-blue light γυαλιά, η τεχνολογία SoftBlue διατηρεί την πιστότητα του αρχικού χρώματος, ενώ οι μέθοδοι των φίλτρων προσθέτουν μία κίτρινη χροιά στα χρώματα. Στην καλύτερη περίπτωση αυτό απλά επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία θέασης. Στη χειρότερη, για εφαρμογές όπως η ιατρική απεικόνιση που βασίζονται στην πιστότητα του χρώματος, η οθόνη καθίσταται άχρηστη.



Οι οθόνες SoftBlue, περιορίζουν τις επιπτώσεις της έκθεσης στο μπλε φως εξ αρχής, περιορίζοντας τις εκπομπές μπλε φωτός στα δυνητικά επιβλαβή μήκη κύματος στο υψηλότερο άκρο του βραχέος φάσματος και μετατοπίζοντας την κορυφή του μήκους κύματος από τα επιβλαβή 450 nm στα 460 nm. Αυτό μειώνει το εν δυνάμει επιζήμιο μπλε φως περισσότερο από 90%, χωρίς να θυσιάζονται η πιστότητα και η ποιότητα του αρχικού χρώματος. Έτσι, οι χρήστες επωφελούνται από τη γνωστή σε αυτούς ποιότητα εικόνας, τη φωτεινότητα και τη χρωματική πιστότητα, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν την καλή υγεία των ματιών τους.

E-Line και P-Line για χρήση στο σπίτι και την εργασία

Εκτός από την ξεχωριστή τεχνολογία SoftBlue και οι πέντε νέες οθόνες διαθέτουν εντυπωσιακό σύνολο χαρακτηριστικών για μέγιστη απόδοση. Ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις τόσο των οικιακών όσο και των επαγγελματικών εφαρμογών, είναι εξοπλισμένες με IPS-ADS panels για υπερευρείες γωνίες θέασης 178 μοιρών με ευκρινή εικόνα και ζωντανά χρώματα, 16:9 Full HD ποιότητα με ανάλυση 1920×1080 και ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία που συνδυάζουν την άνετη θέαση με την εξαιρετική ηχητική εμπειρία.








Οι οθόνες της E-Line για οικιακούς χρήστες, διαθέσιμες σε μεγέθη των 21.5, 23.6 και 27 ιντσών, διαθέτουν λεπτό σχεδιασμό με χειριστήριο αφής. Περιλαμβάνουν επίσης, τις αποκλειστικές τεχνολογίες της Philips SmartContrast, που ενισχύει δυναμικά τις ρυθμίσεις αντίθεσης και τη SmartImage Lite, η οποία βελτιώνει και ρυθμίζει την αντίθεση, τον κορεσμό των χρωμάτων και την ευκρίνεια, για να προσφέρει απόλυτη απόδοση για οποιαδήποτε εφαρμογή χρησιμοποιείται σε πραγματικό χρόνο και με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού.

Οι δύο οθόνες της P-Line, στις 21.5 και 23.8 ίντσες, σχεδιάστηκαν με γνώμονα τις ανάγκες των πολυάσχολων επαγγελματιών. Στις συγκεκριμένες οθόνες, το SoftBlue συμπληρώνεται από μία ακόμα αποκλειστική τεχνολογία της Philips για τη μείωση της κόπωσης των ματιών, την τεχνολογία Philips Flicker-Free που ρυθμίζει τη φωτεινότητα και μειώνει το τρεμόπαιγμα, προσφέροντας άνετη θέαση. Χάρη στη βάση SmartErgo, οι οθόνες μπορούν να γείρουν, να περιστραφούν και να ανυψωθούν σε όποιο επίπεδο και γωνία εξυπηρετεί το χρήστη, ένα χαρακτηριστικό που αυξάνει την παραγωγικότητα και απαλύνει τη σωματική καταπόνηση μιας εργασιακής ημέρας στη δουλειά.



Οι δύο P-Line οθόνες περιλαμβάνουν την επαγγελματική έκδοση της τεχνολογίας SmartImage, με δυναμική βελτιστοποίηση της αντίθεσης της εικόνας, του κορεσμού του χρώματος και της ευκρίνειας ανάλογα με την εφαρμογή, καθώς και ειδική λειτουργία Economy για σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Για ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, οι οθόνες έχουν ενσωματωμένο PowerSensor, που ανιχνεύει αν ο χρήστης έχει απομακρυνθεί από το γραφείο και μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης. Έτσι, μειώνεται το κόστος ενέργειας έως και 80%, ενώ επεκτείνεται και ο χρόνος ζωής της οθόνης.



Διαθεσιμότητα – Τιμές

Οι οθόνες της E-Line 277E6EDAD στις 27 ίντσες, 247E6EDAW στις 23.6 ίντσες και 227E6EDSD στις 21.5 ίντσες είναι ήδη διαθέσιμες στα καταστήματα. Οι οθόνες της P-Line θα προστεθούν στην γκάμα οθονών των καταστημάτων αυτόν τον Σεπτέμβριο. Οι τιμές είναι οι ακόλουθες: E-Line 27” 277E6EDAD στα 279 ευρώ, E-Line 24” 247E6EDAW στα 199 ευρώ, E-Line 22” 227E6EDSD στα 159 ευρώ, P-Line 24” 241P6EPJEB στα 309 ευρώ και τέλος, P-Line 22” 221P6EPYEB στα 259 ευρώ.

Τεχνικές Προδιαγραφές



zougla.gr
www.vivanews.gr
http://newsone.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top