0
Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει, να σας πιάσει πχ ένας πονοκέφαλος, να σας χτυπήσει κάποιο παπούτσι, να σας τσιμπήσει κάποιο έντομο και να κάνει πρήξιμο, να κοπείτε… και άλλα πολλά. Απλά και καθημερινά πράγματα, τα οποία όμως μπορούν να μας χαλάσουν την ημέρα, ακόμα και να μας καταστρέψουν μια εκδρομή, έναν περίπατο ή μια πεζοπορία.

Δυστυχώς, πολλοίς κόσμος, δεν μεταφέρει μαζί του, ούτε ένα απλό Depon, για τον πονοκέφαλο. Αν κάποιος σας πει, να έχετε μαζί σας ένα απλό φαρμακείο, το πιθανότερο είναι να τον κοιτάξετε με περίεργο τρόπο και να πείτε “…τι λέει αυτός τώρα”. Και άντε, να είσαι στον δρόμο, το καταλαβαίνω, μπαίνεις σε ένα φαρμακείο, παίρνεις κάτι και είσαι κομπλέ… Τι γίνεται όμως, αν είσαι στο βουνό, στην θάλασσα ή κάπου απομακρυσμένα;

Το παρακάτω φαρμακείο, είναι ένα mini φαρμακείο, το οποίο περιέχει αρκετά, από τα πιο βασικά πράγματα που χρειάζεται κανείς, συνήθως, για να αντιμετωπίσει μικρο-προβλήματα… και όχι μόνο. Σκοπό έχει να μας βγάλει από την δύσκολη θέση, που μπορεί να μας φέρει πχ ένα πέσιμο, μια διάρροια έτσι ξαφνικά και γιατί όχι, να αρχίσουμε μια θεραπεία με σκοπό να προλάβουμε κάποια μόλυνση ή περισσότερο πόνο.

Το παρόν φαρμακείο, είναι μέρος όλου του υπόλοιπου εξοπλισμού που φέρουμε μαζί μας και όχι κάτι ανεξάρτητο. πχ δεν περιέχει μαχαίρι/ψαλίδι, καθώς αυτό ούτως η άλλως, θα πρέπει να υπάρχει στον υπόλοιπο εξοπλισμό μας. Επίσης, δεν είναι ανάγκη να έχουμε έναν μεγάλο επίδεσμο, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια φανέλα/μπλούζα ή μια μπαντάνα, που έχουμε στο σακίδιο μας. Είναι αρκετά μικρό, ώστε να το έχετε ακόμα και σε μια τσάντα/τσαντάκι, μια “μπανάνα”, στο κασελάκι του αυτοκινήτου, στο συρτάρι κα. Εννοείτε, πως θα πρέπει να ανανεώνουμε τα υλικά του, μετά από κάθε χρήση και φυσικά να κοιτάμε, τις ημερομηνίες λήξης των φαρμάκων.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όμως, είναι πως κανένα φαρμακείο δεν είναι χρήσιμο ή μπορεί να είναι ακόμα και επικίνδυνο, αν δεν διαθέτουμε τις σωστές γνώσεις. Για παράδειγμα, μέσα στο φαρμακείο έχω συμπεριλάβει μια αντιβίωση. Η αντιβίωση αυτή, μπορεί να είναι χρήσιμη, αλλά μπορεί ακόμα να κρύψει κάποια συμπτώματα και να κάνει πιο δύσκολη μια διάγνωση. Συνεπώς ότι συμπεριλάβουμε, σε οποιοδήποτε φαρμακείο, είμαστε εμείς οι ίδιοι υπεύθυνοι, για την σωστή χρήση των φαρμάκων/υλικών αυτών.


Το δοχείο που διάλεξα για το εν λόγω φαρμακείο, είναι ένα δοχείο για συλλογή ούρων (ουροσυλλέκτης). Το ζητάτε έτσι ακριβώς στο φαρμακείο και είναι πολύ φτηνό. Είναι αποστειρωμένο, συνεπώς πεντακάθαρο και μην σας ξενίζει η χρήση του. Στο πλάι, έχει μετρητή σε ml, που το κάνει χρήσιμο, αν θέλουμε να μετρήσουμε την ποσότητα κάποιου υγρού ή αν χρειάζεται να πίνουμε νερό σε μικρές ποσότητες. Επίσης, είναι ένα εύχρηστο μικρό ποτηράκι, στην περίπτωση που για να καταπιείτε ένα χάπι, θέλετε νερό και δεν έχετε μπουκάλι.



Στο καπάκι, έχω κολλήσει με θερμοκόλλα, ένα μικρό καθρεφτάκι, το οποίο γενικά είναι πολύ χρήσιμο. Από το να δούμε αν έχουμε χτυπήσει στο πρόσωπο ή σε άλλο δύσκολο σημείο, μέχρι να καταλάβουμε αν κάποιος αναπνέει ή όχι. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση, επειδή το καθρεφτάκι, είναι στο εσωτερικό του καπακιού, όταν το τοποθετήσουμε στο στόμα του θύματος, θα κρατήσει καλύτερα και περισσότερο, τα χνώτα, συνεπώς το θάμπωμα του καθρέπτη.



Παρακάτω βλέπετε μια λίστα με τα περιεχόμενα του φαρμακείου. Κάθε υλικό, έχει πολλαπλές χρήσεις και μπορεί να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε, αρκετά πράγματα. Αρκεί φυσικά να ξέρουμε πως χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, αντί για κάποιο σκεύασμα όπως το Αλμόρα/Almora, που δίνεται σε περίπτωση αφυδάτωσης για αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών, έχω συμπεριλάβει, μαγειρική σόδα και αλάτι. Αν τα αναμίξουμε με λίγο νερό, φτιάχνουμε ένα παρόμοιο διάλυμα, όπως το almora. Το αλάτι όμως, μπορούμε να το δώσουμε σε κάποιον ξεχωριστά, αν έχει πχ κράμπες ή χαμηλή πίεση. Την μαγειρική σόδα, μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν πάστα, με λίγο νερό, για τσιμπήματα εντόμων, ακόμα και ως οδοντόκρεμα.

Το κομμάτι επιδέσμου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για βαμβάκι, ώστε να απορροφήσει λίγο αίμα, να δέσουμε μια μικρή πληγή, αλλά και σαν ένα τρόπο να δέσουμε κάποιο άλλο μεγάλο ύφασμα, πάνω σε μια πληγή. Σε πολύ extreme, κατάσταση, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν έναν ιμάντα για τουρνικέ (υπ’ευθύνη σας, χρειάζεται πολύ προσοχή).

Περιεχόμενα



Ασπιρίνη (1) - Στηθαγχη, Εμφραγμα Ζάχαρη (1) - Υπογλυκαιμια Xozal/Zirtek (1) - ΑλεργίαDepon (3) - Πονοκεφαλος, Πυρετος Mesulid (1) - Κρυοπαγηματα, Πονοδοντος, Ισχυαλγια, Εξαρθρωση Μαγ.Σοδα & Αλατι - Αφυδατωση, ΚραμπαΚαρβουνακι (1) - Δηλητηριαση Fucicort (1) - Τσιμπηματα, Φυτο επαφικη δερματιτιδα Imodium (5) - Διαροια Betadine (1) - Πλυση καθαρισμος πληγης Augmentin (3) - Αντιβιωση γενικης χρησης Παραμανες (1) Καθρεπτης (1) Βελονα (1)Βατονετες (2)Χανζαπλαστ (1) Ελαστικός επίδεσμος 15-20εκ.

Στο συγκεκριμένο δοχείο, μπορούν να χωρέσουν και άλλα πράγματα, κυρίως αλοιφές που δεν πιάνουν πολύ χώρο. Κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλου είδους δοχείο και να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερα πράγματα, αρκεί φυσικά να μην το παρακάνει.

Σκοπός αυτής της ανάρτησης, είναι να αποδείξω εκεί έξω, ότι ακόμα και πεζός να είναι κάποιος, αν έχει μαζί του ένα τσαντάκι/μια “μπανάνα”, μπορεί να έχει μαζί του ένα πλήρες και πολύ χρήσιμο φαρμακείο, είτε βγήκε για έναν απλό περίπατο ή μια γρήγορη βόλτα στο βουνό. Ανά πάσα στιγμή, μπορεί να μας συμβεί, κάτι απλό, που όμως να μας βγάλει “εκτός μάχης”, γιατί να μην είμαστε έτοιμοι;
http://fugazigr.com/https://lykawn.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top