0

Ορισμένες φορές, ενώ έχουμε έναν ισχυρό φακό, είτε δεν θέλουμε πολύ φως, είτε το φως του φακού είναι πολύ εστιασμένο. Αφήστε δε, που αρκετές φορές μέσα στο σκοτάδι, κάθεσαι και κοιτάς, ασυναίσθητα, το φως του φακού, που είναι έντονο και μετά βλέπεις “αστεράκια”. Για αυτές λοιπόν τις περιπτώσεις, αλλά και άλλες (πχ να φτιάξετε “ατμόσφαιρα” μπορούμε με διάφορες πατέντες να “απλώσουμε” το φως του φακού. Σίγουρα χάνουμε σε απόδοση, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Η πιο απλή λύση, είναι να πάρετε ένα λευκό χαρτί, να το τυλίξετε σαν ρολό, γύρω από την κεφαλή του φακού, το τσακίζετε στην άλλη άκρη και το κολλάτε με λίγο σελοτέϊπ/ταινία στο φακό. Έτοιμο. Παρόμοια απλή λύση, είναι να βρείτε κάποιο μικρό πλαστικό δοχείο, λευκό κατά προτίμηση και να το εφαρμόσετε στον φακό.


Αν έχετε κάποιο μπαλόνι, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια όμορφη στρόγγυλη λάμπα…



Φυσικά θα πρέπει και το σχήμα του φακού, να βοηθά, πχ να μπορεί να στηριχτεί όρθιος ή να έχει κάποιο κλιπ για να το κρεμάσετε κτλ. Προσωπικά βρήκα έναν άλλο τρόπο, ο οποίος έχει το καλό, ότι όσο μικρός και αν είναι ο φακός, μπορεί να στηριχτεί όρθιος στο δάπεδο/τραπέζι, τα υλικά του βρίσκονται πανεύκολα, ακόμα και στην Φύση (σαν σκουπίδια εννοείτε :( ) και φτιάχνετε εύκολα.

Θα χρειαστούμε ένα κουτάκι αναψυκτικού/μπύρας, λίγο ταινία/σελοτέϊπ και ένα φύλλο χαρτί ή μια άσπρη σακούλα. Κόβουμε τον πάτο (ακόμα και με το μαχαίρι), περίπου 1-2εκ. από κάτω και προσαρμόζουμε γύρω-γύρω μια λωρίδα από το χαρτί ή την σακούλα, ότι έχουμε.


Τσακίζουμε εσωτερικά το υπόλοιπο κομμάτι, ώστε να “αγκαλιάσει” τον φακό και να στέκεται όρθιος. Δεν χρειάζεται να γίνει “όμορφο”, αρκεί να κάνουμε την δουλειά μας.






Προσαρμόζουμε το πάνω μέρος του διαχύτη και αν θέλουμε, το στερεώνουμε με λίγο ταινία. Προσέξτε ότι χρησιμοποιούμε το κουτάκι, ανάποδα… ώστε να χρησιμοποιήσουμε τον πάτο, ως ανακλαστήρα.

Η λάμπα μας, είναι έτοιμη και μπορούμε να την ακουμπήσουμε όπου θέλουμε. Το καλό είναι, πως ο πάτος από το κουτί αναψυκτικού, λειτουργεί σαν ανακλαστήρας και διαχέει ακόμα περισσότερο φως προς τα πλάγια, που θέλουμε. Στην φωτογραφία ο φακός, είναι ένας πολύ φτηνός 3W με μία μπαταρία ΑΑΑ. Σίγουρα ένας καλύτερος φακός, θα έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Φυσικά, αν θέλουμε, μπορούμε να κάνουμε μια τρύπα και να περάσουμε ένα σχοινάκι, ώστε να μπορούμε να κάνουμε την λάμπα κρεμαστή.

https://lykawn.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top