0
Μαζέψτε βότσαλα από την παραλία και κατασκευάστε δυο-τρία DIY σουπλά για το τραπέζι του σαλονιού που θα μετατρέψουν το δείπνο σας… σε άκρως καλοκαιρινό! Είτε κάνετε βόλτα στην παραλία, είτε βουτιές στη θάλασσα, συγκεντρώστε τουλάχιστον δυο μικρά σακουλάκια με πέτρες και πείτε «ναι» σε ένα γεύμα που θα «μυρίζει» θάλασσα. Αυτά θα αποτελέσουν το βασικό «εργαλείο» για να φτιάξετε σουβέρ και σουπλά που θα κλέψουν τις εντυπώσεις.

Θα χρειαστείτε: πλακέ πολύχρωμα βότσαλα, λινάτσα ή felt (τσόχα) περίπου 15 ιντσών, 2 σωληνάρια δυνατής κόλλας, κοπίδι.
Βήμα 1ο: Απλώστε τη λινάτσα ή το felt πάνω στο τραπέζι και κόψτε το υλικό σε τετράγωνο ή στρογγυλό σχήμα ανάλογα με το μέγεθος που επιθυμείτε. Ιδανικό είναι το μέγεθος των 40 εκατοστών για ένα νορμάλ σουπλά.




Βήμα 2ο: Τοποθετήστε πάνω του ένα πιάτο και ένα ποτήρι και στη συνέχεια, σχεδιάστε με ένα στυλό το περίγραμμα των σκευών. Κόψτε τα «σημεία» με ένα κοπίδι ή ένα ψαλίδι. Εναλλακτικά, εάν, βέβαια, έχετε μαζέψει πλακέ βότσαλα, κατασκευάστε ένα ενιαίο σουπλά χωρίς τρύπες για τα σκεύη.

Βήμα 3ο: Στη συνέχεια, απλώστε υγρή κόλλα πάνω στη λινάτσα και κολλήστε δίπλα δίπλα τα βότσαλα ανάλογα με τις αποχρώσεις τους. Για μια πιο γερή κατασκευή, απλώστε δυο στρώσεις κόλλα, έτσι ώστε να αποφύγετε την πιθανότητα να ξεκολλήσει κάποιο βότσαλο από το σουπλά. Προσοχή! Προσπαθήστε να μαζέψετε πέτρες ίδιου μεγέθους και ύψους.

Βήμα 4ο: Αφήστε την κόλλα να στεγνώσει καλά για τουλάχιστον 4 ώρες πάνω στη λινάτσα ή το felt. Στο τέλος, απλώστε τα σουπλά πάνω στο τραπέζι και διακοσμήστε τα με μαχαιροπίρουνα, αποξηραμένα λουλούδια και κεράκια ρεσώ.

http://www.flowmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top