
Υλικά
-Αλεύρι
-Ζάχαρη
-Νερό
-Λευκό ξίδι
Παρασκευή
Μέσα σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε αναλογία 3 προς 1.
Ρίχνουμε κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά να φτιάξουμε κάτι σαν πάστα προσέχοντας να μην σβολιάσει.
Βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει παχύρευστο.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι και ανακατεύουμε ξανά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν χρησιμοποιήσουμε την κόλλα.
Την αποθηκεύουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο για 1-2 βδομάδες.
Και έτοιμη η σπιτική μας κόλλα!
Δεν κολλάει τα πάντα, αλλά μπορούμε να τη δοκιμάσουμε με ασφάλεια!
Tip: Χρειάζεται περισσότερη ώρα να στεγνώσει από τις υπόλοιπες κόλλες.
Καλή επιτυχία και καλές χειροτεχνίες!
http://www.flowmagazine.gr
Δημοσίευση σχολίου