0

Ένα από τα υλικά που πρέπει να υπάρχουν πάντα στο σπίτι του DIYer είναι ο κρύος πηλός. Είναι ένα πολύ εύκολο υλικό και μπορείς να κάνεις φοβερά πράγματα με αυτό. Αν δε πιάνει και το χέρι σου, πραγματικά μπορείς να κάνεις θαύματα. Εμένα που δεν πιάνει το χέρι μου, προτιμώ πιο απλές και καθημερινές κατασκευές. Κάπως έτσι λοιπόν το προηγούμενο ΣΚ είπα να φτιάξω αυτά τα πολυγωνικά σουβεράκια για τη φίλη μου τη Δώρα.

Τα βήματα είναι πολύ απλά. Βρέχεις λίγο τα χέρια σου και αρχίζεις να πλάθεις τον πηλό. Σαν να ανοίγεις φύλλο τον απλώνεις μέχρι το πάχος του να είναι περίπου μισό εκατοστό (και 1 να γίνει δηλαδή.. ανάλογα τα γούστα και το στυλ). Στη συνεχεια, με ένα ποτήρι με αρκετά μεγάλη διάμετρο το οποίο χρησιμοποιείς ως κουπάτ, πιέζεις τον πηλό και αφαιρείς από γύρω ό,τι περισσεύει.

Στη συνέχεια παίρνεις ένα μαχαιράκι και δημιουργείς γωνίες.Μπορείς είτε να κάνεις ολόδιο κόψιμο σε όλα για να είναι ίδια, ή μπορείς να κάνεις άλλαντάλλα γωνίες, όπως έκανα εγώ. Αφού τελειώσεις τα αφήνεις να στεγνώσουν 1 24ωρο. Booooring! (τα έβαλα και λίγο στο φούρνο για να επισπεύσω τη διαδικασία)Αφού στεγνώσουν καλά καλά, τα περνάς με γυαλόχαρτο.
Μετά είναι έτοιμα να βαφτούν. Εκεί μπορείς να κάνεις πραγματικά ό,τι θέλεις. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακρυλικά χρώματα. Εγώ στην προκειμένη χρησιμοποίησα λαδομπογιά χρυσή.Αφού πέρασε πάλι κάνα 24ωρο, τα πέρασα και με ένα άχρωμο βερνίκι νερού (προτείνω να το παρέσεις με βερνίκι λαδιού καλύτερα βέβαια για μεγαλύτερη σταθερότητα). Και ιδού!

http://justdiy.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top