Αυτη είναι η συνταγή της παραδοσιακής Κερκυραϊκής τσιτσιμπύρας την οποία φτιάχνω κάθε καλοκαίρι με επιτυχία. Οι Κερκυραίοι φίλοι μου θα συγκινηθούν μόλις τη δοκιμάσουν. Οι υπόλοιποι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουν.
ΥΛΙΚΑ:
15 κιλά νερό
2 κιλά ζάχαρη
2,5 νεροπότηρα χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
50 γραμμάρια καθαρισμένο και τριμένο στον τρίφτη τζίντζερ
μισό κουταλάκι του γλυκού τριμένο μοσχοκάρυδο
ένα κουταλάκι του γλυκού ρυζάλευρο (το φτιάχνεις αλέθοντας στο μίξερ 1 κουταλάκι ωμό ρύζι).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί και τα αφήνεις να σταθούν σε ένα δοχείο για ένα 24ωρο.
Την επόμενη ημέρα τα σουρώνεις με ένα πυκνό τούλι σε ένα δεύτερο δοχείο ή κατ' ευθείαν στα μπουκάλια. Έπειτα μοιράζεις το μείγμα σε μπουκάλια, κλείνεις καλά το καπάκι και τα αφήνεις ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ για 10 ημέρες. Μετά από 10 ημέρες τα αποθηκεύεις σε σκιερό μέρος και μπορείς να τα χρησιμοποιησεις αφού τα βάλεις στο ψυγείο να είναι παγωμένα. Το σημαντικό σε αυτό την συνταγή είναι να γίνει καλοκαίρι για να έχει αρκετό και καυτό ήλιο για την ωρίμανση της τσιτσιμπύρας και επίσης ένα άλλο μυστικό είναι τα μπουκάλια να κλείνουν καλά αεροστεγώς ώστε να κρατήσουν το ανθρακικό μέσα και να μην ξεθυμάνει την ώρα της ωρίμανσης. Τα καλύτερα μπουκάλια είναι τα μισόλιτρα της κοκακόλας ή οποιοδήποτε άλλο μπουκάλι πλαστικό ή γυάλινο που έχει ΒΙΔΩΤΟ καπάκι με λαστιχάκι ώστε να μπορεί να κρατάει την πίεση του ανθρακικού.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
πηγη
Δημοσίευση σχολίου