0
Το Φενγκ Σούι είναι απόλυτο σε πολλές περιπτώσεις. Μία από αυτές αφορά τα πράγματα που δεν πρέπει να έχεις κάτω από το κρεβάτι σου. Πόσα είναι αυτά; Απλώς τα πάντα! Όπως υποστηρίζει η κινέζικη φιλοσοφία, ο χώρος κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι τελείως ελεύθερος και καθαρός, για να ρέει ανεμπόδιστα η ενέργεια στο δωμάτιο. Με άλλα λόγια αυτός ο χώρος καλό είναι να μη χρησιμοποιείται ως αποθηκευτική λύση, ούτε – ως είθισται- για τα παπούτσια σου (το ίδιο ισχύει και για την είσοδο του σπιτιού).
Μήπως δεν κοιμάσαι καλά;

Το Φενγκ Σούι έχει δύο βασικές αρχές:

Την εγγύτητα: Όσο πιο κοντά σου έχεις ένα αντικείμενο, τόσο πιο πολύ σε επηρεάζει.

Τη διάρκεια: Όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα βρίσκονται κάποια αντικείμενα σε έναν χώρο, τόσο πιο ισχυρή είναι η επίδρασή τους. Είναι λοιπόν πιθανό πως, όσα πράγματα έχουμε κοντά μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, παίζουν ρόλο στην ηρεμία μας, έστω και συμβολικά. Ειδικά λοιπόν αν δεν κοιμάσαι καλά τον τελευταίο καιρό, φρόντισε να απαλλάξεις τον χώρο της κρεβατοκάμαρας από τη σκόνη, κάποια ακατάλληλα αντικείμενα και κυρίως βρες μια άλλη θέση για τα παπούτσια εκτός από το να τα παρατάξεις κάτω από το κρεβάτι.
Θα τρέχεις όλη τη νύχτα;




Γιατί η ανατολίτικη φιλοσοφία τα έχει βάλει με τα παπούτσια; Επειδή μεταφέρουν στις σόλες τους ό,τι βρώμικο υπάρχει στον έξω κόσμο (σκόνη, λάσπες, μικρόβια). Υπάρχει επίσης η πεποίθηση ότι τα παπούτσια κάτω από το κρεβάτι μπορούν να σε κάνουν να στριφογυρίζεις (σαν να τρέχεις όλη τη νύχτα), με αποτέλεσμα το πρωί να αισθάνεσαι κουρασμένος/η, όσες ώρες και αν έχεις κοιμηθεί.
Τι μπαίνει κάτω από το κρεβάτι;

Σύμφωνα με την ίδια λογική, υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι σκόπιμο να μην αποθηκεύεις κάτω από το κρεβάτι, όπως γυμναστικά όργανα και γενικότερα αθλητικό εξοπλισμό, γιατί τα αντικείμενα αυτά συνδέονται με τη διέγερση του σώματος, ενώ εσύ αυτό που θέλεις είναι να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς. Εννοείται ότι αιχμηρά ή επικίνδυνα αντικείμενα επίσης δεν έχουν θέση κάτω από το κρεβάτι, όπως και… παλιατζούρες του παρελθόντος που κουβαλούν μπόλικη (τοξική κάποιες φορές) ενέργεια. Αν πρέπει οπωσδήποτε (λόγω έλλειψης χώρου) να αποθηκεύσεις κάτι, προτίμησε μαλακά πράγματα που έχουν σχέση με θαλπωρή ή ξεκούραση, όπως μάλλινα πουλόβερ, μαξιλάρια, σεντόνια και κουβέρτες ή το σπαστό, βοηθητικό κρεβάτι (αν έχεις).

http://bimag.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top