0
Οι οπαδοί του Tiny House Movement γνωρίζουν ότι υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για τη ζωή σε ένα σπίτι με ρόδες.

Από τη μια πλευρά, κάποιος που μένει σε ένα τέτοιο σπίτι μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει μιας και έχει τα απαραίτητα μέσα.

Μπορεί κυριολεκτικά να μην ανησυχεί για υποθήκες και άλλα τέτοια, είναι μια ζωή γεμάτη ελευθερία!

Από την άλλη πλευρά όμως, περιορίζεστε σε έναν χώρο μόνο που είναι στενός και δεν έχετε την πολυτέλεια μετακίνησης σε κάποιον άλλον χώρο.

Ο Yosi Tayar έχει λύσει αυτό το πρόβλημα μιας και έχει μετατρέψει το φορτηγό του, που του επιτρέπει να ταξιδεύει γύρω από τη χώρα του Ισραήλ, με όσα χρειάζεται που του παρέχουν άνεση και πολυτέλεια.

Επίσης το κινητό αυτό σπίτι έχει φωτοβολταικά πάνελ ενσωματωμένα στην οροφή, ώστε να κινείται το σπίτι με την ηλιακή ενέργεια!

Στην ηλικία των 50, ο Tayar εμπνεύστηκε από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για σπίτια πάνω σε τροχούς.

Έχοντας άφθονη εμπειρία σε ξυλουργικές εργασίες και εσωτερικό σχεδιασμό, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του σπίτι πάνω σε ρόδες.



Ολόκληρη η μετατροπή χρειάστηκαν περίπου τέσσερα χρόνια εργασίας.Οι τοίχοι είναι επτά ίντσες, για να κρατήσει το σπίτι με μόνωση και την ενέργεια σε χαμηλά επίπεδα.



Ενώ η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από τα φωτοβολταικά πάνω στο φορτηγό υπάρχει και μία δεξαμενή που υποστηρίζει την παροχή νερού.






Ο Tayar οραματίζεται ένα ολόκληρο χωριό παρόμοιων κινητών σπιτιών.



Αν και μικρό σε τετραγωνικά μέτρα, το σπίτι διαθέτει χώρο για μια πλήρως λειτουργική κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό χώρο, τουαλέτα, και ένα υπνοδωμάτιο.



Το όχημα είναι 37,7 τετραγωνικά μέτρα, ο χώρος είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μην αισθάνεται κάποιος κλειστοφοβία. Μπορεί να γίνει και εγκατάσταση σε ανεμιστήρες οροφής και ένα standup ντους.



Παραδέχεται ότι έπρεπε να θυσιάσει μερικά προσωπικά αντικείμενα, όπως βιβλία και επιπλέον ρούχα ώστε να έχει περισσότερο ελεύθερο χώρο.



Του επιτρέπει να εργάζονται από οπουδήποτε. Το σπίτι και το γραφείο του είναι ένα.



Σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να σταθμεύσουν το σπίτι οπουδήποτε επιτρέπεται αν και συνήθως τα πάρκα είναι κοντά στη θάλασσα.



Εάν σας άρεσε η δουλεία που έκανε κοινοποιήστε την και μεταδώστε αυτόν τον διαφορετικό τρόπο ζωής.

Facebook/Yosi Tayar
http://www.tilestwra.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top