0

Μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή ρολογιού τοίχου που χρησιμοποιεί πρωτότυπα μεν αλλά έτοιμαστοιχεία, εσείς το μόνο που χρειάζεται είναι να τα ...συναρμολογήσετε.

Θα χρειαστείτε:

- Ένα στρογγυλό ξύλο κοπής κουζίνας
- Τουβλάκια ντόμινο (θα τα βρείτε σε καταστήματα με παιχνίδια αλλά και e shops  σε πολύ οικονομική τιμή)


- Μηχανισμό ρολογιού

- Κρέμασμα για κάδρα
- Βερνίκι ξύλου
- Ηλεκτρικό τρυπάνι
- Μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.

Είτε πρόκειται για ένα ήδη μεταχειρισμένο είτε για καινούργιο ξύλο (αναζητείστε σε καταστήματα ειδών σπιτιού ένα οικονομικό αφού η ποιότητατου ξύλου για την συγκεκριμένη χρήση δεν σας ενδιαφέρει) πλύντε το, αφήστε να στεγνώσει καλά και περάστε με ένα βερνίκι ξύλου άχρωμο ή σε όποια φυσική απόχρωση ξύλου θέλετε.




Κάντε με το τρυπάνι μια τρύπα ακριβώς στοκέντρο του ξύλου, υπολογίζοντας τηνδιάμετρό της ελάχιστα μικρότερη από εκείνη του μηχανισμού ώστε αυτός ναστερεωθεί απόλυτα σωστά. Είναι προτιμότερο να είναι αρχικά η τρύπα πιο μικρή και να χρειαστεί να την μεγαλώσετε, από το να σας βγει μεγάλη και ο μηχανισμός να κουνιέται, οπότε θα πρέπει να βοηθήσετε με κόλλα να σταθεί στην σωστή θέση.

Κολλήστε με την κόλλα τα τουβλάκια ντόμινο, σχηματίζοντας με τα δικά τους "νούμερα" του αριθμούς του ρολογιού στις σωστέςθέσεις και στο τέλος βιδώστε στο πίσω μέρος ένα κρέμασμα για κάδρα απ΄όπου και θα το κρεμάσετε στον τοίχο.

Φυσικά η βασική ιδέα, εκείνη του ξύλου κοπής δηλαδή, μπορεί να "μεταλλαχθεί" σε πολλές ακόμη παραλλαγές αφού π.χ να τοεπεξεργαστείτε σαν οποιοδήποτε άλλο ξύλινο στοιχίο με χρώμα, decoupage, τεχνικές παλαιωμένης όψης κλπ. ενώ και τα τουβλάκια μπορείτε να τα αντικαταστήσετεπ.χ με μεγάλα ζάρια ή όποιο άλλο είδος αριθμών όπως και να τα σχηματίσετε με χρώμα ή να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητους αριθμούς, όπως γενικά σε όλες αυτού του τύπου κατασκευές"χειροποίητων" ρολογιών τοίχου.




hometalk.com
http://www.soulouposeto.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top