0
Ένα Jack Daniels ή ένα συλλεκτικό μπουκάλι Absolut μπορεί να μετατραπεί σε ένα vintage φωτιστικό… που θα χαρίσει ρομαντική ατμόσφαιρα στο σαλόνι σας! Ξοδέψτε ελάχιστο χρόνο και χρήματα, φτιάχνοντας ένα χειροποίητο φωτιστικό για το τραπεζάκι του σαλονιού και τη βεράντα, το οποίο, όμως, θα θυμίζει τα jazz bar της Νέας Υόρκης. Έτσι, θα μπορέσετε να δώσετε τη δικιά σας «πινελιά» στο διαμέρισμα, ανακυκλώνοντας παράλληλα τα γυάλινα μπουκάλια.

Τι θα χρειαστείτε: ένα άδειο γυάλινο μπουκάλι ουίσκι ή βότκας, ένα αμπαζούρ (καπέλο φωτιστικού), ένα καλώδιο με ντουί, διακόπτη και φις για πρίζα, ένα τρυπάνι με διαμάντι για κοπή γυαλιών, μια LED λάμπα στο χρώμα της επιλογής σας, σιλικόνη ή κόλλα.




Βήμα 1ο: Τοποθετήστε το μπουκάλι σε μια μαλακή επιφάνεια και κάντε μια τρύπα χαμηλά στο πίσω πλαϊνό μέρος του μπουκαλιού. Από εκεί θα περάσει το καλώδιο της λάμπας. Προσοχή! Είναι προτιμότερο να ανοίξετε σιγά σιγά την τρύπα για 15 λεπτά, παρά να ραγίσει το μπουκάλι με μια απότομη και δυνατή κίνηση του τρυπανιού.

Βήμα 2ο: Κόψτε το καλώδιο 50 πόντους από το ντουί. Πάρτε την άκρη του καλωδίου στα χέρια σας και περάστε την από το λαιμό του μπουκαλιού, έτσι ώστε να καταλήξει μέσα από την τρύπα στο πίσω μέρος.

Βήμα 3ο: Με σιλικόνη ή κόλλα στερεώστε το ντουί στο στόμιο του μπουκαλιού. Αφήστε το για λίγες ώρες, ώστε να στεγνώσει το υλικό και να κολλήσει καλά.

Βήμα 4ο: Ενώστε τα δυο μέρη του καλωδίου και τυλίξτε την ένωση με μονωτική ταινία.

Βήμα 5ο: Περάστε το καπέλο πάνω στο μπουκάλι και βιδώστε τη LED λάμπα πάνω στο ντουί.

Βήμα 6ο: Βάλτε στην πρίζα το φις και ανάψτε το!

http://www.flowmagazine.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top