0

Ένας από τους απλούστερους καιεντυπωσιακότερους ως τελικό αποτέλεσμα τρόπους για να επεξεργαστείτε χειροποίητα αντικείμενα από έτοιμο πηλό, τόσο για τηνδιακόσμηση του σπιτιού σας όσο και για δώρα.


Θα χρειαστείτε:
* Έτοιμο λευκό πηλό (σε όλα τα καταστήματα με είδη για κατασκευές/χόμπυ, μεγάλαβιβλιοχαρτοπωλεία)
* Ύφασμα με δαντελένια σχέδια (ένα σεμέν, κορδέλες δαντέλας, ένα πλεχτό ύφασμα ή ο,τιδήποτε παρόμοιο μεδιάτρητα σχέδια)
* Πιατέλα-μπωλ στο σχήμα που θέλετε να έχει το πήλινο αντικείμενο, ως "καλούπι".
* Ακρυλικά χρώματα ή τέμπερες (αν θέλετε στο τελικό στάδιο να προσθέσετε και χρώμα)



Ανοίξτε την συσκευασία του πηλού, δουλέψτε-ζυμώστε τον ελαφρά με τα χέρια σας και σχηματίστε τελικά μια μπάλα.

Ανοίξτε την μπάλα σε χοντρό φύλλο όπως θα κάνατε εάν επρόκειτο για ...ζυμάρι.

Ακουμπήστε το ύφασμα πάνω στον πηλό και πιέστε-περάστε με τον πλάστη έτσι ώστε να αποτυπωθεί ξεκάθαρατο σχέδιο της δαντέλας.
Μπορείτε να το κάνετε σε ολόκληρο το κομμάτι-επιφάνεια του πηλού ή μόνο ανά σημεία.


Χρησιμοποιώντας σαν "οδηγό" ένα οποιοδήποτε αντικείμενο σας εξυπηρετεί το μέγεθος και το σχήματου ή και με την βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριούχωρίς δόντια κόψτε τον πηλό στο αντίστοιχο σχήμα.

Ντύστε με μεμβράνη κουζίνας ή λαδόκολλα ένα μπωλ-πιατέλα-σκεύος κλπ. στο σχήμα που θέλετε να έχει τελικά η κατασκευή και ακουμπήστε το κομμένο κομμάτι πηλού.



Αφήστε να στεγνώσει-στερεοποιηθεί εντελώς, τουλάχιστον για24 ώρες.

Στην συνέχεια μπορείτε αν θέλετε να επεξεργαστείτε την κατασκευή με χρώμα, δουλεύοντας με πινέλο ταμποναριστάκαι με μικρή ποσότητα κάθε φορά ακρυλικήςμπογιάς ή τέμπερας και χωρίς να καλύπτετεεντελώς την πήλινη επιφάνεια, αφήνοντας δηλαδή κατά σημεία ναδιακρίνονται τα λευκάσχέδια της δαντέλας, δίνοντας την ψευδαίσθηση ...υφάσματος.




Φυσικά τα χρώματα/τρόπος βαφής στο τελικό στάδιο είναι θέμα προσωπικής επιλογής αλλά το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο με χρήση κάποιου σκούρου χρώματος σε πλήρη αντίθεση με το λευκό του πηλού.

Είναι μια πολύ εντυπωσιακή, πολύ οικονομική και απλή στην δημιουργία της κατασκευή, μπορείτε να εφαρμόσετε την συγκεκριμένη τεχνική σε κάθε σχήματος και μεγέθους πήλινο αντικείμενο που θα φτιάξετε διαφοροποιώντας αντίστοιχα το μέγεθος-σχήμα του σκεύους-καλουπιού και σίγουρα θα εντυπωσιάσει αν θελήσετε να την προσφέρετε και ως δώρο.














ao.com
http://www.soulouposeto.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top