0

Εισαγωγή
Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια τεχνολογία στα σπάργανα, αλλά έχει δώσει ήδη πάρα πολύ καλά δείγματα.
Με στερεοποίηση πλαστικής (συνήθως) σκόνης μέσα σε ειδικούς «εκτυπωτές» μας έχει δώσει ψαλίδια, γαλλικά και γερμανικά κλειδιά, κατσαβίδια, έπιπλα κτλ.
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφαρμογή της θα είναι και η κατασκευή κτιρίων στο διάστημα, από ρομπότ που θα ρουφά χώμα από τον πλανήτη, θα το ανακατεύει με νερό και ένα ειδικό τσιμέντο και θα το τοποθετεί στο χώρο για αργή στερεοποίηση!

Στο θέμα μας

Ορισμένοι Αμερικάνοι (και όχι μόνο…) που σιχάθηκαν την όλη υπόθεση «απαγόρευση οπλοκατοχής & οπλοφορίας» η οποία σιγά σιγά πάει να επιβληθεί ΚΑΙ στη χώρα τους (για την ευκολότερη εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων; εσείς θα το κρίνετε!), αποφάσισαν να λάβουν δραστικά μέτρα:
Την ώρα που οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές γίνονται φτηνότεροι και περισσότεροι, άρχισαν να σχεδιάζουν και να εξελίσσουν εξαρτήματα όπλων (κυρίως από AR-15, αλλά έχω δει και αρκετά παραδείγματα σε λειόκαννα) τα οποία θα εκτυπώνονται και δουλεύουν αξιόπιστα για πολλές εκατοντάδες βολές!
Όσο οι πλαστικές σκόνες τρισδιάστατης εκτύπωσης βελτιώνονται, ο στόχος αυτός από εφικτός γίνεται εύκολος. Τα εξαρτήματα γίνονται πιο γερά και αξιόπιστα, κάποιες φορές πλησιάζοντας τις δυνατότητες όπλων που κατασκευάστηκαν με παραδοσιακές μεθόδους.
Το μόνο κατασκευαστικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ουσιαστικά η κάννη, η οποία δέχεται την υψηλή πίεση της έκρηξης. Τα λειόκαννα όμως δουλεύουν με χαμηλότερη πίεση, και έχουν εμφανιστεί ήδη «τυπωμένες» κάννες γι’αυτά, οι οποίες αντέχουν έναν πολύ μικρό αριθμό βολών. Και είμαστε ακόμα στην αρχή…

Επίλογος
Για άλλη μια φορά, βλέπουμε το πώς η νομοθεσία μένει έτη φωτός πίσω από την τεχνολογία.
Μπορεί κάποιοι να έχουν απαγορεύσει την οπλοφορία στους νομοταγείς πολίτες (για να προστατέψουν δικά τους συμφέροντα;), αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα: Σε 10 χρόνια από τώρα – ίσως και λιγότερο, θα μπορεί κάποιος να μπει στο ίντερνετ, να κατεβάσει κάποια σχεδιαστικά αρχεία, να τα φορτώσει το βράδυ στον τρισδιάστατο εκτυπωτή του και το πρωί να ξυπνήσει με ένα πυροβόλο όπλο στο σπίτι.
Τι θα κάνουν οι νομοθέτες; Θα απαγορεύσουν τους τρισδιάστατους εκτυπωτές; Και μετά τι; Θα απαγορευτούν οι τόρνοι; Ή τα μηχανουργεία γενικώς;
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε πως όταν μέχρι και ο τελευταίος εγκληματίας οπλοφορεί, ο νομοταγής θα αντιδράσει. Πλέον, θα μπορεί να το κάνει μέσω 100% νόμιμης τεχνολογίας. 


Δείτε το βίντεο:







http://www.amynastospiti.gr

Δημοσίευση σχολίου

 
Top