Θέλετε να απολαύσετε το παγωμένο καφεδάκι σας χωρίς να λιώσουν τα παγάκια; Δείτε ορισμένες έξυπνες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα ειδικά το καλοκαίρι, από ένα κρύο καφεδάκι, είτε πρόκειται για τον εθνικό μας καφέ, τον φραπέ, είτε για εσπρέσο ή καπουτσίνο φρέντο.
Το πρόβλημα είναι φυσικά τα παγάκια! Γιατί μπορεί να κρυώνουν το ρόφημα μας, τι γίνεται όμως όταν λιώνουν;
Πολύ απλά μένουμε με ένα ρόφημα νερωμένο, το οποίο τις πιο πολλές φορές απλά δεν πίνεται!
Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο; Ας δούμε!
Πως να μην νερώσει ο καφές από τα παγάκια
Όταν πρόκειται για φραπέ, τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Κι αυτό γιατί απλά φτιάχνουμε τον καφέ μας απευθείας με παγωμένο νερό και βάζουμε λιγότερα παγάκια.
Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να φτιάξουμε φρέντο εσπρέσο ή φρέντο καπουτσίνο; Επειδή ο καφές βγαίνει ζεστός από τη μηχανή πρέπει με κάποιον τρόπο να τον κρυώσουμε χωρίς να νερώσει.
Καταρχάς για να φτιάξουμε τον τέλειο φρέντο πρέπει πριν προσθέσουμε τα παγάκια για να τον καταναλώσουμε να έχουμε εξασφαλίσει ότι ο καφές έχει ήδη κρυώσει.
Για να το πετύχουμε αυτό μπορούμε να χτυπήσουμε τον ζεστό εσπρέσο με το μιξεράκι προσθέτοντας 1 ή 2 παγάκια. Κατόπιν προσθέτουμε 2-4 παγάκια, καθώς και το αφρόγαλα, αν πρόκειται για καπουτσίνο, και απολαμβάνουμε.
Μια άλλη λύση είναι να κρυώσουμε τον καφέ τοποθετώντας τον στην κατάψυξη.
Έτσι γλιτώνουμε τα αρχικά παγάκια που όπως και να 'χει νερώνουν κάπως τον καφέ.
Μια τρίτη λύση είναι να έχουμε φτιάξει παγάκια με εσπρέσο και να τα χρησιμοποιούμε με τον καφέ μας! Έτσι όταν λιώσουν τα παγάκια θα είναι καφές και όχι νερό!
Και φυσικά να μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, όσο πιο μεγάλη είναι η επιφάνεια του πάγου, τόσο πιο αργά λιώνει. Άρα για να μην μας νερώνει ο καφές, προτιμάμε παγάκια μεγάλου μεγέθους.
Αν έχετε κατά νου αυτές τις μικρές συμβουλές δεν θα σας νερώσει ο καφές εύκολα.
Καλή απόλαυση!
http://coolweb.gr
Το πρόβλημα είναι φυσικά τα παγάκια! Γιατί μπορεί να κρυώνουν το ρόφημα μας, τι γίνεται όμως όταν λιώνουν;
Πολύ απλά μένουμε με ένα ρόφημα νερωμένο, το οποίο τις πιο πολλές φορές απλά δεν πίνεται!
Πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο; Ας δούμε!
Πως να μην νερώσει ο καφές από τα παγάκια
Όταν πρόκειται για φραπέ, τα πράγματα είναι σχετικά εύκολα. Κι αυτό γιατί απλά φτιάχνουμε τον καφέ μας απευθείας με παγωμένο νερό και βάζουμε λιγότερα παγάκια.
Τι γίνεται όμως όταν θέλουμε να φτιάξουμε φρέντο εσπρέσο ή φρέντο καπουτσίνο; Επειδή ο καφές βγαίνει ζεστός από τη μηχανή πρέπει με κάποιον τρόπο να τον κρυώσουμε χωρίς να νερώσει.
Καταρχάς για να φτιάξουμε τον τέλειο φρέντο πρέπει πριν προσθέσουμε τα παγάκια για να τον καταναλώσουμε να έχουμε εξασφαλίσει ότι ο καφές έχει ήδη κρυώσει.
Για να το πετύχουμε αυτό μπορούμε να χτυπήσουμε τον ζεστό εσπρέσο με το μιξεράκι προσθέτοντας 1 ή 2 παγάκια. Κατόπιν προσθέτουμε 2-4 παγάκια, καθώς και το αφρόγαλα, αν πρόκειται για καπουτσίνο, και απολαμβάνουμε.
Μια άλλη λύση είναι να κρυώσουμε τον καφέ τοποθετώντας τον στην κατάψυξη.
Έτσι γλιτώνουμε τα αρχικά παγάκια που όπως και να 'χει νερώνουν κάπως τον καφέ.
Μια τρίτη λύση είναι να έχουμε φτιάξει παγάκια με εσπρέσο και να τα χρησιμοποιούμε με τον καφέ μας! Έτσι όταν λιώσουν τα παγάκια θα είναι καφές και όχι νερό!
Και φυσικά να μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, όσο πιο μεγάλη είναι η επιφάνεια του πάγου, τόσο πιο αργά λιώνει. Άρα για να μην μας νερώνει ο καφές, προτιμάμε παγάκια μεγάλου μεγέθους.
Αν έχετε κατά νου αυτές τις μικρές συμβουλές δεν θα σας νερώσει ο καφές εύκολα.
Καλή απόλαυση!
http://coolweb.gr
Δημοσίευση σχολίου