0
Αλκοόλ για τις δύσκολες ώρες,είτε για την στενή,είτε γιατί δεν τσουλάει ο παράς!
Ως γνωστών, στα δύσκολα βάζουμε το μυαλουδάκι μας και σκέφτεται. Έτσι λοιπόν και στις φυλακές ανά τον κόσμο, οι ...
φυλακισμένοι κατεβάζουν ιδέες για διάφορα πράγματα. Ένα από αυτά είναι και η καλοπέραση και καλοπέραση χωρίς αλκοόλ δεν γίνεται. Πως όμως γίνεται μέσα σε ένα μέρος σαν την φυλακή, να φτιάξεις το δικό σου αλκοόλ;
Καταρχάς χρειαζόμαστε χυμό από φρούτα. Οποιαδήποτε φρούτα κάνουν. Συνήθως όμως το hooch (όπως λέγεται το κρασί της φυλακής), είναι φτιαγμένο από χυμό πορτοκάλι. Άρα βρίσκουμε τα φρούτα και τα στίβουμε για να πάρουμε τον χυμό τους. Φλούδες και κουκούτσια τα πετάμε. Αν το φρούτο, όπως πχ το πορτοκάλι έχει ίνες, δεν μας πειράζει, τις αφήνουμε και αυτές μαζί με τον υπόλοιπο χυμό.
Προαιρετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη. Αν βάλουμε ζάχαρη, τότε το ποτό μας θα έχει πιο μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Αν δεν διαθέτουμε…. ζάχαρη, απλώς συνεχίζουμε κανονικά την παρασκευή.
Το τελευταίο και πιο σημαντικό υλικό από όλα είναι η μαγιά. Για να φτιάξουμε αλκοόλ, χρειαζόμαστε μαγιά. Και επειδή στην φυλακή δεν βρίσκεις εύκολα, θα πρέπει να την φτιάξουμε. Υπάρχουν δύο τρόποι. Για τον πρώτο, θα χρειαστούμε μερικές φέτες ψωμί και λίγο νερό. Βρέχουμε καλά τις φέτες ψωμιού στο νερό και τις στίβουμε πάνω από ένα δοχείο. Θέλουμε μόνο το υγρό που θα βγεί. 

Τυχόν κομμάτια ψωμιού που θα πέσουν δεν μας χρειάζονται. Στην ουσία, με την διεργασία αυτή, έχουμε πάρει λίγη από την μαγιά που υπήρχε στο ψωμί και έτσι θα την ρίξουμε στο μείγμα μας.
Ο δεύτερος τρόπος για να φτιάξουμε μαγιά, είναι να πάρουμε μερικές σταφίδες και να τις προσθέσουμε κατευθείαν στο μείγμα μας. Τα βακτήρια που υπάρχουν στην φλούδα των σταφίδων, θα παρασκευάσουν την μαγιά που χρειαζόμαστε. Αφού έχουμε ρίξει όλα μας τα υλικά σε ένα δοχείο, προσθέτουμε νερό, μέχρι σχεδόν να γεμίσει, αφήνοντας λίγο χώρο για τα αέρια που θα δημιουργηθούν. Κλείνουμε το δοχείο, αλλά όχι τελείως. Θέλουμε να μπορούν να διαφεύγουν τα αέρια που δημιουργούνται, αλλά όχι να μπαίνει αέρας στο δοχείο.
Τοποθετούμε το δοχείο σε σκιερό μέρος και περιμένουμε περίπου 3 εβδομάδες. Το αλκοόλ/κρασί μας είναι έτοιμο. Φυσικά μην περιμένετε να είναι καλής ποιότητας όπως το κρασί που φτιάχνεται στο σπίτι σας. Αλλά όπως λένε “στην αναβροχιά, καλό είναι και το χαλάζι”. Τι σχέση όμως έχει αυτό με εμάς και την επιβίωση και την αυτάρκεια; Καταρχάς, με λίγα φρούτα και σταφίδες, φτιάχνεις κρασί… σχεδόν από το τίποτα. Το άλλο όμως σημαντικό, είναι οτι με την ίδια διεργασία, παρασκευάζεις και οινόπνευμα, το οποίο είναι αρκετά σημαντικό για λόγους υγιεινής (αποστείρωση) και για καύσιμη ύλη. Μάλιστα, είναι δυνατόν, το οινόπνευμα να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για μηχανές εσωτερική καύσης.

varimagkas
http://pisostapalia.blogspot.gr
http://periergaa.blogspot.com




Δημοσίευση σχολίου

 
Top