0

Μια πρωτοποριακή συσκευή, που παγώνει ποτά και αναψυκτικά που βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου σε διάστημα μικρότερο του λεπτού, ανέπτυξε μια κοινοπραξία εταιρειών, η οποία έλαβε επιχορήγηση ύψους 903.000 ευρώ από...
την Ευρωπαϊκή Ένωση για να περάσει στο στάδιο της εμπορικής παραγωγής.

Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το Rapidcoolψύχει μεταλλικά κουτάκια και μπουκάλια στους 4 βαθμούς Κελσίου σε 45 δευτερόλεπτα, εξοικονομώντας ενέργεια ως και 80%.

Στόχος της συσκευής, που προορίζεται για οικιακή αλλά και εμπορική χρήση, είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας για την ψύξη των αναψυκτικών και κατ’ επέκταση η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αλλά και η εξοικονόμηση χρημάτων στους λογαριασμούς ρεύματος.

Σύμφωνα με την έρευνα αγοράς που διεξήγαγε η κοινοπραξία του Rapidcool, τα εμπορικά ψυγεία / καταψύκτες στην Ευρώπη καταναλώνουν ετησίως 85TWh ηλεκτρικής ενέργειας, ποσότητα ικανή να ικανοποιήσει τις ενεργειακές ανάγκες 20 εκατομμυρίων νοικοκυριών.




Όπως υποστηρίζουν οι κατασκευαστές του, το Rapidcool επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας ως και 80% συγκριτικά με τα συμβατικά ψυγεία και 45% συγκριτικά με τα ψυγεία που έχουν γυάλινη πόρτα. Αυτό συνεπάγεται εξοικονόμηση χρημάτων ως και 832 ευρώ ετησίως.

Το κόστος της πρωτοποριακής συσκευής είναι σχετικά χαμηλό και οι επιχειρήσεις αναμένεται να εξοικονομήσουν σημαντικά ποσά από τη μείωση των λογαριασμών ρεύματος. Σημαντικότερα ακόμα είναι τα οφέλη για το περιβάλλον.

Οι εταιρείες και οι ακαδημαϊκοί εταίροι του Rapidcool είναι η Vending Marketing DOO (Σλοβενία), η Enviro-Cool (Βρετανία), η Dymtec (Ισπανία), το ερευνητικό κέντρο Re/gent (Δανία) και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Έξυπνων Συστημάτων (Βρετανία).

econews.gr
http://energiakoi.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Top